Een ode aan Dimitri

Partyscene Redactie | 2 maart 2004
headlines


Dat klinkt heer erg prestigieus, maar alle “Beste DJ’s”, “Award winnaars” en dergelijke ten spijt: Nederland kent één DJ, die, mits in topvorm, alle andere DJ’s in één set altijd voorbij streeft. De down-to-earth Amsterdammer heeft nooit de glamour van het DJ-en vertegenwoordigd, maar weet als geen ander met 2 draaitafels en een koffer platen menig hart te veroveren en in te palmen, om ze daarna als een komeet af te vuren.

Want Dimitri is meer dan een DJ. Sterker nog, Dimitri was een van de eersten die de term “DJ” niet bij zijn naam wenste, want dat was te beperkt.

Dimitri wil liever gezien worden als Dimitri.

Maar zowel in binnen als buitenland heeft hij als DJ zijn naam gevestigd. Want op de vraag wie is je favoriete DJ, reageerde Derrick May altijd steevast met: Dimitri.

Carl Cox noemde hem laatst in een interview nog “de beste DJ van Nederland”.

Dimitri is niet de populairste DJ van Nederland (dat is Tiësto) maar wel degene die het meest gerespecteerd wordt omdat hij het draaien tot kunst verhief.

Daarnaast zal zijn naam voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan Housetempel RoXY, waar artiesten en kunstenaars een basis hadden om hun creativiteit te kunnen uiten, zowel op audio als op visueel gebied. Dimitri’s platform HiTechSoulMovement trok de aandacht van collega DJ’s en toekomstige sterren in het uitgaanscircuit. Allen kwamen ze naar de meester luisteren.

Het klinkt als een euforisch sprookje, maar helaas… zoals het met veel kunstenaars gaat, kent ook de carrière van Dimitri hoogte en dieptepunten. Hoge bomen vangen nu eenmaal ook veel wind. Het nachtleven is mooi, maar ook hier zijn er altijd negatieve elementen op de loer. En die maakt iedereen die heel lang in het nachtleven meedraait mee, zo ook Dimitri. Deze negatieve spiraal kwam zijn draaikunsten niet ten goede. Maar ook hier bleek weer het respect dat hij in de loop der jaren heeft gekweekt. De mensen die hij jaren geleden op de dansvloer ultieme momenten van geluk bezorgde, zijn hem blijven steunen en hebben gevoelsmens Dimitri met vereende krachten weer neergezet op de plek waar hij hoort.

Op de troon!

En het gaat als een lopend vuurtje door Nederland: Dimitri is in topvorm.

Dus loopt menigeen weer warm en zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Want Dimitri in topvorm kan een set neerzetten waar geen enkele andere DJ aan kan tippen...

Draaischema:
Zat. 6 maart: Global Kitchen @ de Winkel van Sinkel (Utrecht): Miss Monica's Comeback Tour (samen met Miss Monica en Sandeep)
Zat. 13 maart: Club Silly's (Den Haag) (samen met Remski)
Zat. 13 maart: Eye on the Future @ Lichtfabriek (Haarlem) (samen met Marcello en Remy)
Zat. 20 maart: Off Corso (Rotterdam) (samen met Koenie)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws