Report: Awakenings Newyears Special

Partyscene Redactie | 5 januari 2004
headlines


Veel technoliefhebbers waren er dan ook door de kou op uitgetrokken om de laatste uren van 2003 en de eerste van 2004 door te brengen in de Amsterdamse Docklands. Ik arriveerde zo rond de klok van elf uur, nadat ik me van de champagne en de oliebollen los had weten te maken. Bij binnenkomst werd ik direct getrakteerd op een heerlijke set van Bart Skills. Hij zorgde er voor, door afwisselend opbouwend te draaien en af en toe flink beuken, mij vrijwel direct in de juiste stemming te brengen, hoewel het er naar uit zag dat ik het feesten na een kleine sabbatical, toch een beetje verleerd was. Tijdens de tocht van de garderobe naar de muntenverkooppunten en de bar zag ik dat aan de aankleding van de voormalig havenloods kosten noch moeite waren gespaard om een feestelijke uitstraling te creëren.

Een paar minuten voordat we definitief afscheid zouden nemen van het jaar 2003, werd de spanning door Skills opgevoerd door een mysterieuze beat ten gehore te brengen en tien seconden voor twaalf uur, werd er via de schermen afgeteld. Toen de klok aangaf dat we nu beland waren in het nieuwe jaar dwarrelden de roze en witte ballonnen als een soort symbolische regen neer om vervolgens door de feestvierende massa verpletterd te worden. Een bescheiden doch mooi vuurwerk volgde, waarna het de beurt was aan Steve Rachmad om het nieuwe jaar in te luiden met ouderwets lekkere techno. Per slot van rekening zou Awakenings niet Awakenings zijn als deze resident ontbrak aan deze avond. Later werd Rachmad vergezeld door topper Joel Mull, wiens enthousiasme vanachter ‘the wheels of steels’ niet onopgemerkt zou kunnen blijven. Voor mij was dit hét teken dat deze editie van Monumentals Awakenings één van de favorieten van 2004 zou worden! Na de set van Mull en Rachmad nam Secret Cinema, oftewel Jeroen Verhey, het roer over en zorgde er voor dat het feest nog verder losbarstte. Zijn debuut op deze New Years Eve Party was een groot succes en hopelijk keert hij nog eens terug op Awakenings. Halverwege de avond verschenen de uit Londen afkomstige Oliver Ho en zijn vriend James Ruskin ten tonele. Zij lieten een technisch hoogstandje horen op 6 decks! Net als Rachmad en Mull hoop ik dit duo vaker te horen!

Naast dat de line-up hét goede ingrédiënt was die de avond tot een geslaagd geheel maakte, droeg de sfeer onder de feestgangers ook zeker zijn steentje bij! Er was, doordat er minder kaarten waren verkocht, genoeg ruimte voor iedereen, wat naar mijn mening ook een reden was voor het feit dat iedereen het zichtbaar naar zijn of haar zin had. Monumental heeft met deze editie absoluut een goed begin gemaakt voor het komende party-jaar! Tot slot wil ik iedereen nog een gelukkig 2004 toewensen waarin nog maar veel gefeest, gebeukt en gestampt mag worden!

Tekst: Masha van Vlijmen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws