JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 3 december 2003
headlines


Zoals jullie misschien weten, werd ik deze zomer één van de 4 resident-dj’s in een Amsterdamse club. Die club is van eigenaar verwisseld en zou een nieuwe koers gaan varen. Voor de muzikale invulling en programmering had de leiding een dj ingehuurd, die mij benaderde voor een vaste plek aldaar.

In het begin kwamen we met z’n allen wekelijks samen en gingen vol enthousiasme aan de gang. Het was de bedoeling dat we als residents zo’n 3 tot 4 keer per maand zouden gaan draaien. Het gehalte ‘bekende’ dj’s zou tot een minimum worden beperkt.

Maar na een moeizame start werd er besloten de boel om te gooien, met als gevolg dat er alleen maar ‘bekende’ dj’s werden geboekt en dat het aandeel van de residents werd teruggeschroefd naar 1 keer tot maximaal 2 keer draaien per maand.

Na lang aandringen van onze kant werd er eindelijk een meetig gehouden om een en ander uit te spreken. Toen werd ons nogmaals beloofd dat we minimaal 2 maal per maand zouden draaien.

Ik moest via de website van de club vernemen, dat er in de maand december helemaal geen plek meer voor ons is. Ik heb hierover nooit een telefoontje gehad, geen mailtje, geen sms. Ik baal hier echt ontzettend van. Ik heb het beste met mensen voor en zal niemand ooit een kunstje flikken, zo ben ik niet. Het enige dat ik verwacht, is een beetje respect.

Moraal van dit verhaal? Ga niet zomaar met mensen in zee die allemaal mooie verhalen ophangen en je gouden bergen beloven, maar zet alles op papier. In een overvolle dj-scene, waarin je moet vechten voor je plekje, is elke draaiplek welkom. Jammer dat er altijd mensen zijn, die van die situatie misbruik maken!

1- GARCIA & MAZZOLA – LIKE THIS /LOOK&FEEL
Dit is de eerste release op het nieuwe label Look&Feel en die voorspelt veel goeds. De heren Garcia en Mazzola gaan gaan lekker hun gang op dit funky en tribal werkje, een hoop trommeltjes en een dikke baslijn staan garant voor een gevulde dansvloer. Op de andere kant staat ook nog een prima remix van Oliver Desmet en Chuck Diesel, zeker door het stuk met dat aanstekelijke Acid-synth geluidje.

2- IAN POOLEY & MAGIK JOHNSON – HEKE /HONCHOS
Deze twee producers hebben na het succes van ‘Piha’ opnieuw hun krachten gebundeld op deze nieuwe Honchos release. De Original mix en de mix van Pooley liggen makkelijk in het gehoor, maar de mix voor mij is de ‘Tasman Dub’ van Magik J. Die is wat stoerder en dieper en ligt meer in mijn muzikale straatje.

3- D.RAMIREZ – FREAQUE ON /SLAVE
We kunen gerust zeggen dat 2003 het jaar van de ‘Freak’ sample is, ik heb een tiental plaatjes thuis, waarin op een of andere wijze het woord Freak is gebruikt, waarschijnlijk lopen er veel Freaks rond in de scene. D.Ramirez doet op het nieuwe label Slave ook een duit in het zakje. De mix die ik draai is van London 909, een stevige Tribaltechmix die gaandeweg goed losgaat. Ook de vocalen zijn op hun plaats hier. Dikke productie die de zaal goed aan de gang krijgt en houdt.

4- JOHN TEJADA – WESTERN STARLAND /PALETTE
John Tejada uit Detroit brengt al jaren de ene dikke plaat na de ander uit en is tevens oprichter van het label Palette, waarop deze week de ‘Western Starlight’ remixen uitkwamen. Beide mixen zijn erg okay en goed geproduceerd, het is moeilijk een favoriete mix te kiezen. In de mix van Dominic Martin zit meer Disco dan in de Tejada mix. Voor wie houdt van sfeervolle Tech-house met ballen, heeft aan deze 12” geen miskoop.

5- LT.BROWN – I GOTTCHA BACK /SUBLIMINAL SOUL
Ze zijn de laaste tijd weer goed bezig daar op het Subliminal hoofdkwartier, dit wordt mijn derde aankoop op rij. Het enig minpunt vind ik, is het feit dat er geen goed onderscheid meer wordt gemaakt tussen de labels; Subliminal is voor de clubhitjes, Subliminal Soul voor de wat relaxtere en meer muzikale producties en Sondos voor het stevige beukwerk. Naar mijn idee had deze LT. Brown gewoon op Subliminal moeten uitkomen. Anyway, deze plaat is wel weer erg vet, check die baslijn. Ik ga uiteindelijk (hoe kan het ook anders) voor de Dub mix.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

(toegevoegd:03-12-2003/15:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws