Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 7 mei 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Het weekend na Koninginnedag is qua programmering altijd een beetje mager. Toch kom je de komende dagen interessante feestjes tegen op de party-kalender. Met opvallend veel toffe clubnights in de hoofdstad, aangevuld door de bekende poppodia her en der in het land en, met name op zondag, de grote beachclubs met prima affiches. Fijn weekend!

 

Wat: Wicked Jazz Sounds.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 7 mei

Line-up:

Oude Zaal: Mr Scruff - 4 hour set

The Max: DJ’s Leroy Rey & Missing Links / Hugo den Oudsten (bass) / Jeff Hollie (sax) /  Lady La Coco (vocals) / Salomon (drums) / Tony Roe (keys)..

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Bij Wicked Jazz Sounds spelen DJ's en muzikanten samen op een dansbare mix van jazz, funk, soul, hiphop, house en meer... Op deze editie van Wicked Jazz Sounds komt niemand minder dan Mr Scruff een vier uur durende set weggeven! De Brit is vanaf 0:30 uur te vinden in de Oude Zaal! Mr Scruff, bekend van o.a. Ninja Tune staat als DJ en producer garant voor een uiteenlopende dosis soul, funk, hip hop, jazz, reggae, latin, african, ska, disco, house, funk, breaks en meer. 

Mr Scruff

Wat: Dikke Dubstep

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 8 mei

Line-up:

Café LAAG: Crusty Loxxx,Tenproent, Live: ADM2,Live: Noiz Boiz

Kleine zaal: Brutuzz, Chasing Shadows, High Rankin

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: High Rankin scheurde in 2009 de grote zaal van Het Patronaat al aan stukken tijdens Spektrum XL en wist vriend en vijand te verbazen met aparte tunes en remixes. Energieke stuitertracks vlogen om de oren met daar achter zware beukbassen, dat wordt wat in de kleine zaal!

Chasing Shadows komt uit op Jakes' Hench label en deze gasten kwamen, zoals zovelen, van drum n bass bij dubstep uit. Zowel de eigen tracks als dj-sets weten loodzware bassen, sonische smerigheid en muzikale schoonheid samen te brengen, als het ware het pad dat tussen Benga en Distance in ligt.

Brutuzz is een dj die uit de voeten kan met dubstep, hiphop, electro, eigenlijk alles wat breakt of een zware bass heeft. Zijn sets zijn altijd dansbaar, stevig voor de boys en sexy voor de dames.

Wat: Planet Rose invites Vier

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 8 mei

Line-up: Grote zaal: Edit Select + Delta Funktionen - live + Thijs Leenders + more TBA

Kleine zaal: hosted by 8 Bahn

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Vanavond hebben we weer een een-tweetje van Planet Rose en Vier. Vanuit Glasgow komt de Schotse technoproducer en labeleigenaar Edit-Select de roos van Nijmegen verblijden met een energieke dj-set. Een andere opvallende gast is Delta Funktionen, die speciaal voor deze avond een exclusieve live-set gaat spelen. Topproducer en talentvolle dj Quince en Vier resident Thijs Leenders completeren de line-up van de grote zaal. In de kleine zaal gaan de toppers van 8bahn een fijn feestje bouwen. Gelukkig zijn zij met deze opdracht niet onbekend. Maak de borst maar weer nat!

Billy NastyWat: Logics - UK Special

Locatie: SoWhat, Gouda.

Datum: zaterdag 8 mei.

Line-up: Billy Nasty, James Ruskin, Jorrit Pol, Bastiaan Corès en VJ Frost.

Entree: 14,60 euro

Bijzonderheden: Alweer de laatste Logics van dit So What! seizoen. Met voor het eerst twee internationale dj’s: Billy Nasty en James Ruskin.

Billy Nasty is een ouwe rot in het vak. Niet voor niets staat hij komend Awakenings Festival in de ‘classics’ tent op dit grootste technofestival van de wereld. Eind jaren 80 is Billy Nasty begonnen met het draaien van housemuziek en heeft sinds die tijd vele prijzen gewonnen en over de hele wereld in populaire clubs en festivals gedraaid.

De in Londen woonachtige James Ruskin heeft zijn sporen in de Europese technoscène ruimschoots verdiend. Vanaf zijn 25ste brengt hij de ene na de andere dikke plaat uit, met als laatste klapper “The Outsider” met daarop een remix van Luke Slater. Met zijn doeltreffende techno vergezeld met pakkende melodieën ga jij zeker los op de dansvloer.

Jorrit Pol, Bastiaan Corès en VJ Frost maken het plaatje compleet.

Wat: Dance Departement on ir

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: zaterdag 8 mei

Line-up: Dennis Ruyer, Silicone Soul, Jerome Sydenham

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Sinds zaterdag 1 mei heeft 538 Dance Department een eigen avond in club AIR: 538 Dance Department On Air!

Host Dennis Ruyer zorgt er elke zaterdag voor dat de beste beats vanuit AIR vanaf 01.00 uur hun weg vinden naar jouw speakers. En er is meer; elke eerste zaterdag van de maand verhuist de 538 Dance Department crew met studio naar AIR voor een live uitzending vanaf 20.00 uur, waarin ook nationale en internationale artiesten acte de presence geven. AIR bevindt zich op een legendarische plek aan de Amstelstraat - de voormalige locatie van de iT.

Wat: Trouw op zondag

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zondag 9 mei

Line-up: Marcel Dettmann, Steffi, Aron Friedman 

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De eerste Trouw op Zondag special was tijdens ADE2009 met technoheld Marcel Dettmann. Dat het een ‘niet te vergeten' afsluiter van het 5-daagse feest was, zal bij de bezoekers van die middag/avond nog steeds duidelijk in het geheugen staan. Op zondag 9 mei, een half jaar later, komt de Berghain  resident terug naar Trouw om dit dunnetjes over te doen. In een iets andere setting staat Marcel Dettmann samen met Steffi en Aron Friedman in de Verdieping, de benedenruimte van Trouw. Deze donkere met pilaren bedekte ruimte is perfect voor een intieme sfeer waarbij een goed portie techno perfect z'n werk doet. Maar als je even wilt relaxen waar de techno je niet om de oren vliegt, dan is het nachtrestaurant van Trouw ook open op deze avond. Hier kan je verschillende snacks en smoothies halen om je energiepeil weer op orde te brengen.

Deze keer start Trouw op Zondag om 18.00 en tot hoe laat het doorgaat is nog onduidelijk. Maar als je voor 20.00 binnen bent betaal je 10 euro in plaats van 15 euro.

Woodstock69Wat: Click at the Beach.

Locatie: Woodstock69, Bloemendaal.

Datum: zondag 9 mei

Line-up: Michel de Hey, Remy, Secret Cinema, Vincenzo de Bull, Wouter de Moor

Entree: 8,50 euro.

Bijzonderheden: Na het vocalen geweld van Ladi6 (Karoline Tamati) uit Australie staat er een rijtje zeer bekende Click-artiesten klaar. Vanuit Rotterdam komen Michel de Hey en Secret Cinema. Twee van de grootste technohelden van Nederlandse bodem die los van elkaar al vanaf het eerste uur en nog altijd met even zoveel enthousiasme de beste en leukste dansvloeren van Nederland en ver daarbuiten in vuur en vlam zetten met hun krachtige sets.

Ook van het eerste uur is Remy, nog een bekend gezicht achter de decks van Click. Remy is de laatste paar seizoenen meer terug dan ooit. Dat kan ook niet anders met de weergaloze sets die deze man keer op keer neerzet.

Hij heeft al menig Click feestje op zijn kop gezet en was vorig jaar de koning van het festivalseizoen. Met gepaste trots heeft Click hem dan ook op het strand. De benjamin van de technoscene Wouter de Moor heeft niet meer dan logisch een overvolle agenda. Deze sympathieke jongen draait dan ook keer op keer het dak er volledig af en is waar hij ook komt een zeer graag geziene gast. Niet voor niets is hij ook Click resident en gegarandeerd handjes in de lucht.

De Amsterdamse Vincenzo de Bull biedt deze editie tegenwicht aan deze zwaargewichten. De Bull is van een heel andere generatie en brengt zijn muziek fris en rock-steady. Verwacht van Vincenzo de Bull een set van subtiele deep-house tot feestelijke, sophisticated tech-house. Kortom een compleet lijstje artiesten met kennis van zaken.

Wat: Bonobo

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: dinsdag 11 mei

Line-up: Bonobo

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Het nieuwe Bonobo album ‘Black Sands’ is net uitgekomen op het fameuze Ninja Tune label. Producer Simon Green is een Britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker, die de afgelopen jaar meer dan bewezen heeft een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. In de Melkweg zal Bonobo als enige show in Nederland met een 12 koppige band helemaal compleet zijn.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws