BG Magazine Album van de Week: Anthony Rother - Live Is Life Is Love

Partyscene Redactie | 20 november 2003
headlines


Helaas bestaan van dit optreden geen opnames, maar van zijn set in de Brusselse Fuse gelukkig wel. Een registratie is te horen op het nieuwe live-album ‘Live Is Life Is Love’.

Op de een of andere manier is voor veel dance-artiesten de overstap van de studio naar het podium net iets teveel gevraagd. Veel dance-optredens zijn dan ook te statisch (ondanks de blitse visuals of lichtshows) of missen het live-gevoel doordat de nummers grotendeels voorgeprogrammeerd zijn.
Electroproducer Anthony Rother wil de mogelijkheden van zijn performance juist zoveel mogelijk benutten. Hij werd vorig jaar dan ook niet voor niets door de lezers van het Duitse Groove Magazine verkozen tot één van de beste Live Acts. Niet dat zijn optredens er spectaculair uitzien, de Duitser verdwijnt bijna achter een batterij met studioapparatuur, maar ze komen wel spontaan tot stand door interactie met het publiek. Geen set klinkt dan ook hetzelfde, omdat het publiek overal anders is. Voor Rother zijn de live-optredens daardoor een hele persoonlijke ervaring.

‘Live Is Life Is Love’ bevat grotendeels oude electrotracks, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door nieuwe mixen die Rother ter plekke maakte en de ruimte die hij daarbij nam om te experimenteren. Dat levert sterke en soms verrassende interpretaties op van donkere en futuristische nummers als ‘Machine World’ en ‘Little Computer People’, die tien minuten of meer duren. Hoogtepunt van de cd is het uiterst sfeervolle ‘Self Control’, waarmee Rother laat horen dat de geschiedenis van electro en technosoul uit Detroit nauw met elkaar verbonden zijn. De live-versie is zelfs nog beter dan het origineel, dat als bonus met twee andere nieuwe tracks op de cd te vinden is. Het vette ‘All We Want (Is Freedom)’ is een typische Rother-track, terwijl ‘Goodbye Electro’ wat minimalistischer klinkt dan we normaal van hem gewend zijn.

Helaas is op ‘Live Is Life Is Love’ de interactie met het publiek niet merkbaar, maar ook daar is aan gedacht. Binnenkort verschijnt een live-dvd van Anthony Rother, die werd opgenomen tijdens de cd-release party in de Fuse op 11 november.

‘Live Is Life Is Love’ is uit via Psi49Net (News).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws