AMS geeft feest in Haarlemse Lichtfabriek

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

AMS (Amsterdam Management Services) is een nieuw boekingsburo speciaal gericht op live acts, muzikanten, acts, en artiesten met een unieke combinatie van DJ n live-muzikant als n performer. A.s. zaterdag 15 november in de Lichtfabriek is de aftrap met een groot aantal artiesten van AMS die die avond in beide zalen zullen optreden.

Sven van Hees & The Svengali Squad zal een 1,5 uur live optreden verzorgen. Deze zomer sloten ze al af op het Haarlem Jazz festival voor Caf Praag en stonden tevens op grote festivals als Worldport Jazz, Oerol en Lovefields. Na 3 succesvolle albums zal begin 2004 zijn nieuwe album bij Blue Note uitkomen, het befaamde jazz label. Sven van Hees begon zijn DJ-carriere in 1988 en maakte sindsdien ruim 40 12inches en remixes. Dit maakte hem tot de meest populaire DJ van Belgi.

DJ Lady Ace en DJ Jorgensen zullen laten zien dat ze zowel kunnen opwarmen voor de nu-jazz van Sven van Hees en zijn band alswel het hierna kunnen overnemen om de avond tot een spectaculair groovy hoogtepunt te brengen. DJ Lady Ace, die al eens te gast was in Caf Praag en haar dj-carriere begon in 1991 op Mallorca, draait met haar deep funky tech sound van Hong Kong en China tot Griekenland, Sloveni en Israel.

DJ Jorgensen verzorgde het voorprogramma op Haarlem Jazz op de vrijdavond voor de band Lex Empress & The Royals. Ook nu weer zijn er diverse muzikanten die de DJ begeleiden en het live gehalte hoog houden. Speciaal uit Griekenland komt percussionst Costas en op Local Hero op saxofoon (een echte originele uit 1923, die ook Charles Parker had!!). Zangeres, Renske Skills, bekend van de populaire Wicked Jazz avonden in Amsterdam zal deze avond de host zijn. Feel, zal een diepe indruk achterlaten, als hij met een wel heel bijzondere act acte de presence geeft deze avond in de Lichtfabriek. Hij zal letterlijk uit de lucht komen vallen, met zijn bijzondere acrobatische act, waarbij hij n dwarsfluit meespeelt met de DJ, n zingt, n danst en tevens MC van de avond is.

DJ Mason zal tenslotte de avond afsluiten met zijn unieke live dj-set waarbij hij niet alleen platen mixt, maar ook nog eens tegelijkertijd elektrisch viool speelt. Dit nog jonge talent (23) uit Amsterdam won onlangs de prestigieuse Kunstanjer, een prijs van het Prins Bernard Cultuur Fonds. Als cum laude aan de hogeschool van de Kunsten afgestuurde componist ontving DJ Mason hiermee een geldprijs die hij zal aanwenden voor de release van een eerste EP. de

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws