JEFFERSON’S HIGH FIVE + ONE

Partyscene Redactie | 11 november 2003
headlines


Twee van Nederland’s meest kleurloze en humorloze politici, te weten Donner en Balkenende, nemen het op voor het Koningshuis. De satirische programma’s ‘Kopspijkers’ en met name ‘Egoland’ gaan volgens de bewindslieden te ver met hun grappen en persiflages. Donner en Balkenende = Saai met een hoofdletter S. En juist die ultra saaie gasten gaan ons vertellen wat humor is, laat me niet lachen! Er zit nog meer humor in een fles bleekwater.

Alsof ze het er niet naar gemaakt hebben daar in Huis ten Bosch, het leek wel ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ met alle affaires. Als je stomme dingen doet, mag je daar wat mij betreft op worden afgerekend. Of je nu blauw bloed hebt of niet.
Kijk naar George W. Bush, die krijgt ze elke dag weer flink om de oren van politiek tekenaars, columnisten en talkshowhosts. Daar vraagt hij toch ook om, zeg nou zelf.

Wie bepaalt wat leuk is en wat niet? In een democratie beslist iedereen dat (gelukkig) voor zichzelf.
Humor is de drijfveer in het leven, ik doe ook elke week weer mijn best deze column met enig cynisme en een satirische blik wat op te leuken. Of me dat lukt is een ander verhaal
Van de 6 nieuwe plaatjes deze week, word ik in elk geval vrolijk, jullie hoop ik ook.

1- FUTURE SHOCK –LATE AT NIGHT /JUNIOR
Deze plaat doet het goed in de Engelse charts en in de clubs. De versie die ik draai is een remix van Switch, hun ‘Get ya dub on’ op Freerange vind ik één van de beste platen van 2003. Deze remix is ook weer ‘funky as fuck’ en zit bovendien vol ‘vieze’ geluiden en filters. Switch rulez!

2- HARRY ROMERO – CALLING ME /SUBLIMINAL
Romero is op dreef, hij komt met de ene vette plaat na de andere. Het is de Dubmix van ‘Calling me’ die je moet hebben, ik vind de Mainmix niet om aan te horen. De Dub is diep en zit vol spanning, zeker ook door de langzaam opkomende vocalen.

3- DJ WHALE – JUST A GROOVE /MIDNITE SESSIONS
Dj Whale is één van de organisatoren van de Midnite Sessions feestjes in o.a 020. Naast het geven van feesten, komen de heren ook met diverse eigen producties op plaat en compilatie-cd’s. Het origineel van ‘Just a Groove’ is een sfeervolle Deephouse productie, lekker om de avond mee op te bouwen. Voor wat later op de avond is de Tech-house remix van Jerome perfect, stuwende beats met daaroverheen mooie strings en andere sounds.

4- EVOLVED VS OBA – AFRIKA /SONDOS
Ik moet eerlijk bekennen dat ik al in geen eeuwigheid iets op Sondos heb gekocht, het was me te donker en te proggy. Maar deze 38e Sondos release van Mike Mucci en Albert Camara komt weer in de buurt van de eerste Sondos releases, lekkere Tribal met stemmetjes en een dosis proggy geluidjes. Lekker trommelen!!

5- JUNIOR JACK – FINE /WHITE LABEL
Junior Jack, wie kent hem niet. Het afgelopen jaar was dit toch wel de ongekroonde clubkoning. Zijn nieuwe release ‘Da hype’ is weer meer van hetzelfde en zuigt. Deze nieuwe plaat genaamd ‘Fine’ (verdere info ontbreekt op het label) is stukken beter, althans de Deepmix, die is vrij diep (..daarom heet het ook de Deepmix..hehe) en tribal. Er zitten damesvocalen overheen, die me aan Whitney Houston doen denken uit de periode dat ze nog coole liedjes zong.

6- OWUSU en GREEN – NEVERMORE /NAKED MUSIC
Naked Music heeft dit jaar een muzikale ommezwaai gemaakt met hun ‘Lost on Arrival’ cd. Op deze nieuwe release staat behalve het origineel, ook een Dub van Dj T. Die mag zich lekker laten gaan en filtert er met het synthloopje lustig op los. Het zijn ook de vette sounds die deze plaat zo vet maakt, dat vind ik tenminste..

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws