ROCKET CINEMA PRESENTEERT: SUSPIRIA (D. Argento, 1976, Italië) vs. THE 3 BASTARDS

Partyscene Redactie | 4 oktober 2003
headlines


Het 19e Amsterdamse Festival van de Fantastische Film vindt van 11 tot 16 april plaats rondom het Leidseplein. In samenwerking met de Week van de Fantastische Film en de Nederlandse fantasy / horror expert Jan Doense, presenteert Rocket Cinema de film Suspiria met een nieuwe én live uitgevoerde soundtrack van de muzikale martelaren in deze horrortijden; The 3 Bastards.

In Suspiria worden alle horrorregisters opengetrokken. Een delicate Amerikaanse balletstudente arriveert in het oude Europa waar het, hoe kan het ook anders, niet pluis is. Onweer en groteske moorden bedreigen de onschuldige heldin op zeer stijlvolle wijze. Met een Italiaans oog voor het bizarre, een obscuur plot en een uitbundige setting, doet Suspiria het grote horrorgevoel eer aan: “don’t think, just panic”.

The 3 Bastards is de naam van een Engels DJ-trio bestaande uit Steve Green, Alec Smart en Owlsley. In november 1997 bezorgden Steve Green en Venus Fly Trap - met hierin onder anderen Owlsley - het Rocket Cinema-publiek ijzige rillingen. Een ieder die van deze vroege Rocket Cinema aflevering kan getuigen, zal zich de onheilspellende soundtrack met jankende violen, verontrustende beats en pijnlijke stiltes maar al te levendig herinneren. Steve Green en Venus Fly Trap maakten toen het horrorgevoel van ‘Eraserhead’ (David Lynch, 1976) tastbaar en aanwezig. Het derde lid van The 3 Bastards, Alec Smart, heeft een lange Rocket Cinema-geschiedenis. Hij maakte de soundtracks voor Brazil, Tokyo Drifter, Jaws, Tampopo en in januari, Film Ist.

Helden die zij zijn, zoeken zij ditmaal gedrieën de muzikale confrontatie met een nieuwe nachtmerrie; één van Italiaanse allure. Helaas is dit geen avond voor gevoelige zielen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Na Suspiria vs The 3 Bastards wordt de ontsnapping aan de dood gevierd met groene cocktails, shaken en ook stirred dankzij de muziek van DJ Rocket tot diep in de nacht.

Rocket Cinema wordt mede mogelijk gemaakt door het Filmmuseum en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

datum: zondag 13 april 2003
zaal open: 21.00 uur
aanvang film: 22.00 uur
entree: 12,50 (inclusief daglidmaatschap)
en 2e kaartje gratis met speciale FFF kortingsaktie

(toegevoegd:10-04-2003/12:05)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws