Report: High Quality, maar lage opkomst bij HQ

Partyscene Redactie | 26 maart 2003
headlines


High Quality with low attendance

High Quality Amsterdam, hét hardhouse feestje van Nederland had afgelopen vrijdag hun dubbele editie. Zowel in de Melkweg in Amsterdam, als in de Rotterdamse Nighttown vond HQ plaats. De Melkweg kreeg in ieder geval een flinke domper te verwerken. Niet alleen omdat ze het een week vervroegd hadden, maar ook omdat ze er geen of nauwelijks reclame voor gemaakt hadden. Resultaat, in plaats van gewoonlijk 600 kaartjes in de voorverkoop nog geen 60 in de voorverkoop en dus een minder goed gevulde Melkweg. Impulz – wat op de 29ste plaats zal vinden - was trouwens de reden voor het verplaatste HQ feest.

Ondanks de mindere opkomst was de avond weer als vanouds en kan ik niets anders zeggen dat HQ een instituut is zonder gelijke. Afgelopen vrijdag werd het bewijs geleverd dat de Melkweg ook zonder dat het uitverkocht is een perfecte locatie is voor deze party. Je had niet echt het gevoel dat je door een koude, verlaten ruimte liep te dolen. Hier en daar groepjes mensen die, zoals altijd bij HQ, gezellig stonden te praten terwijl de muziek uit twee zalen naar hen toe blies. De Max was voor deze avond de thuishaven voor knallers als Tom Harding, Rossi, Sol Ray en Alex Ellenger, terwijl de Oude Zaal gereserveerd was voor de wat rustigere stijlen van JP, David Phillips en Steve Moore.

De laatste paar maanden heeft het ‘nieuwe’ concept van HQ zijn vruchten afgeworpen en wordt voortaan in de Oude Zaal een wat meer Groovy-achtige stijl gedraaid. Ook vanavond was dat het geval en werd absoluut gewaardeerd door het trouwe HQ publiek. JP, die echt alle stijlen van house tot een geweldig set weet om te zetten, had er vooraf een hard hoofd in met de lage voorverkoop cijfers en vreesde dat hij de Oude Zaal al voor vier uur moest sluiten maar niets was minder waar. De zaal bleef tot het einde van de nacht gewoon open. JP weet zijn zaal wel te boeien.

In de Max wordt altijd dé stijl gedraaid waar het bij HQ allemaal mee begonnen is, hardhouse! Een compleet verschillende line-up (qua stijl) in vergelijking met vorige maand. Maar desalniettemin eentje die ons gegarandeerd een geweldige avond kon bezorgen. Harde beats, weinig dynamiek maar wel de oude vertrouwde English Hardstyle. Alle dj’s bleven in deze stijl draaien en het publiek genoot volop. Er was veel contact tussen dj en crowd en dat is HQ eigen. Zelfs met een zaal die voor nog geen 70% gevuld was wisten deze dj’s de sfeer er goed in te krijgen en te houden.

Anyway, HQ is en blijft nu eenmaal het feestje waar je bij moet zijn. Zelfs wanneer ze weinig melding maken van een wijziging en zelfs wanneer ze een weergaloze dj als Sterling Moss in Rotterdam laten spelen in plaats van in Amsterdam want voor het eerst zat ik echt te twijfelen of ik nu naar Amsterdam of Rotterdam moest gaan. Achteraf gezien blijf ik mijn gevoel volgen, HQ is synoniem voor de Amsterdamse Melkweg en geen Haagse O of Rotterdamse Nighttown (twee clubs waar HQ respectievelijk heeft plaatsgevonden en plaatsvindt) kan daar tegen op. But don’t take my word for it – come and find out yourself!

Jeffrey F. Kilian

Foto's volgen nog!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws