Meltdown geeft dj-talent de ruimte

Partyscene Redactie | 3 maart 2003
headlines


Sinds februari organiseert Meltdown elke eerste donderdag van de maand een dance-feest in dj-café TWSTd aan de Weteringschans 157, Amsterdam (tussen het Leidse Plein en het Weteringcircuit).

Voor de overstap werd gemaakt naar TWSTD, vonden de Meltdown-feesten plaats in een zaal van CREA, de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam. In drie jaar tijd heeft Meltdown een groot aantal dj’s de kans geboden zich ten overstaan van een enthousiast publiek te bewijzen achter de draaitafels. Verschillende van hen hebben voet aan de grond gekregen in het commerciële danswereldje en keren bij tijd en wijle terug achter de draaitafels van Meltdown.

Meltdown is opgericht door drie studenten. Zij zagen de Amsterdamse dance-scene met rasse schreden vercommercialiseren waardoor het aanbod van dj’s en dance-genres steeds eentoniger en uniformer werd. Met Meltdown richtten zij een dj-podium op waar aandacht is voor talentvolle dj’s in alle denkbare dance-genres. Dj’s kunnen zich aanmelden via de website en worden door de organisatie geselecteerd op originaliteit, creativiteit, plaatkeuze en techniek.

(toegevoegd:03-03-2003/13:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws