Het program van de Nachtwacht

Partyscene Redactie | 13 februari 2003
headlines


Rotterdam heeft een nachtburgemeester?!
Amsterdam heeft de Nachtwacht!

De Rotterdamse nachtburgemeester Jules Deelder is een mascotte. Prima, maar het Amsterdamse uitgaansleven heeft overleg met zijn stadsbestuurders nodig!

De Nachtwacht zal zich inzetten voor de nachtcultuur,
ook zonder titel Nachtburgemeester.

DE NACHTWACHT:
commissie voor het Amsterdamse nachtelijk uitgaansleven

De Nachtwacht wil erkenning voor de culturele, sociale en economische waarden van het uitgaansleven voor de stad. De nachtbewoners bestaan veelal uit jongeren, singles en is multicultureel en multiseksueel; dit zijn onder meer studenten, scholieren, artiesten, kunstenaars, journalisten en zelfstandig ondernemers. Deze mensen bouwen aan het creatief kapitaal van de stad. Er is contact nodig tussen initiatiefnemers, bezoekers, horecaondernemers, beleidsmakers, de milieudienst en andere betrokkenen om de kansen van de nacht en de stad te kunnen grijpen.

Waarom een commissie in plaats van één nachtburgemeester?
Een commissie: heeft een groter en breder netwerk; heeft meer kennis en ervaring; is stabiel en continu; en heeft geen commerciële belangen en is onafhankelijk.

De Nachtwacht heeft een gids- en bemiddelingsfunctie en houdt zich bezig met overleg, advies en promotie.

DOELEN OM AMSTERDAM EEN BRUISENDE STAD TE LATEN ZIJN
-Meer (inter)culturele initiatieven tijdens de nacht: nacht als podium;
-Dialoog tussen dagbewoners en nachtbewoners;
-Aandacht voor SOA, drugs- en drankgebruik, discriminatie en veiligheid in het uitgaansleven;
-Bijzondere locaties voor initiatieven door heel Amsterdam;
-Nacht als ontmoetingsplaats voor iedereen;
-Nationale en internationale bekendheid van het Amsterdamse uitgaansleven.

Commissieleden: Joost van Bellen: DJ en mede-eigenaar feestenorganisatie Meubel Stukken, voorheen artistiek leider van club RoXY; Felix van der Eerden: Eigenaar Bar West in Amsterdam, eigenaar en dj-programmeur van discotheek Stalker in Haarlem en voorheen medeprogrammeur Bevrijdingspop Haarlem; Anne Hemker (voorzitter): Socioloog, (mede-)oprichter en programmaleider stadsonderzoeksbureau (vanuit kunst en wetenschap) Stichting Werk Spoor en (mede-)organisator feesten; Dick Koopman: Initiatiefnemer Ape-V bureau voor organisatie en creativiteit en art director, voorheen bestuurslid Horeca Nederland afd. Haarlem en mede-eigenaar strandtent Solaris in Bloemendaal; Lex Pacific: DJ, mede-eigenaar van voorheen West Pacific en Club de Ville op het Westergasfabriekterrein en adviseur muziek Drum Rhythm avonden; Kim Tuin: Directeur DJ-boekingskantoor Barkers en (mede-)organisator feesten; Puck Verdoes: Host en organisator feesten waaronder Juice en Oomph en voorheen in RoXY de Pussy Lounge; Maz Weston: Progammeur in Paradiso en mede-initiator DJ fanclub met onder meer de Gouden Kabouter Awards

Meer info op: www.djfanclub.nl/nachtwacht

ALS JE WAT VAN DE NACHT VERWACHT: STEM DE NACHTWACHT

(toegevoegd:13-02-2003/10:35)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws