Stem op de Nachtburgemeester-Poll

Partyscene Redactie | 2 mei 2003
headlines

De verkiezing van de Nachtburgemeester vindt plaats op 19 februari in poppodium Paradiso. Een panel van 6 deskundigen uit verschillende disciplines van de nachtcultuur van Amsterdam, zoals cafés, theaters, discotheken en muzikanten, én het publiek (als zevende deskundige) bepalen de winnaar.

De verkiezing is bedoeld om het nachtleven van Amsterdam een nieuwe impuls te geven nu de hoofdstad zijn positie als internationaal uitgaanscentrum dreigt te verliezen. In de politiek lijken horeca, nachtclubs en nachtcultuur synoniemen te worden voor overlast. Er is steeds meer aandacht voor handhaving en controle. Zo overweegt de deelraad Binnenstad van Amsterdam dancefeesten tijdens Koninginnedag naar de rand van de stad te verbannen. Dit terwijl in Rotterdam een bedreigde club als Now&Wow op steun van de gemeenteraad kan rekenen in hun zoektocht naar een nieuwe locatie.

GroenLinks Amsterdam-Centrum, de organisator van de verkiezing, vindt handhaving en controle belangrijk, maar het zijn middelen die een prettig en veilig uitgaansleven mogelijk maken en geen doelen op zich. Hoewel overlast altijd moet worden vermeden, moeten regels niet gebruikt worden om initiatieven en nieuwe activiteiten de nek om te draaien. Er moet meer mogelijk zijn, of dat nu paaldansen is in een café, bingo in een soos, een house feest of een tangosalon.

Laat jouw stem ook horen. Uiteraard kun je maar één keer stemmen. Bij de Pop-up van de Poll, die je krijgt als je op de button klikt, staat bij elke kandidaat een quote waardoor jij je stem kan bepalen.


(toegevoegd:05-02-2003/17:12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws