Meld je aan voor de Red Bull Creativity Contest

Partyscene Redactie | 24 januari 2003
headlines


De conservator in de Rode Stier is op zoek naar knappe en slimme kunst met energie als onderwerp. Iedereen die iets bijzonders kan maken met als onderwerp ´energie´ kan meedoen. Acteren, zingen, dansen, webdesignen, proza, VJ-ing, DJ-ing, gamen, poëzie visagie, mode, koken, beeldhouwen, alles kan.

Omdat de Rode Stier alle creaties graag met iedereen wil delen en de kunstenaars op een voetstuk wil plaatsen, zorgt hij voor een tentoonstellingsruimte die elk meesterwerk tot zijn recht laat komen.. Een deskundige jury zal uit alle creaties de drie beste kunstwerken kiezen. De winnaars worden tijdens de tentoonstelling in Amsterdam in juni bekend gemaakt. Eeuwige roem en eer is wat men kan winnen, want naast de tentoonstelling en de te winnen prijzen, een verzorgd lang weekend naar een culturele hoofdstad in respectievelijk de wereld, Europa en de Benelux worden de beste kunstwerken d.m.v. een Billboard campagne, onder vermelding van de naam van de kunstenaar/kunstenares, door heel Nederland tentoongesteld.

Terwijl de betrokkenheid van veel ondernemingen op het gebied van kunst zich beperkt tot het aanleggen van eigen verzamelingen of het financieel ondersteunen van musea, exposities en kunstenaars, benadert Red Bull kunst op een andere en energiekere wijze. Niet de gevestigde kunstenaars of musea, die al vaak genoeg in de spotlights van het kunst-minded publiek staan, worden nog eens extra gestimuleerd, nee, elke Nederlander, jong en oud wordt uitgenodigd om kunstzinnige activiteiten te ontplooien om zo misschien onvermoede creatieve bronnen aan te boren.

Wil je meer weten? Surf dan naar www.redbull.nl.

(toegevoegd:24-01-2003/12:19)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws