"Zin was een dure hobby geworden"

Partyscene Redactie | 1 september 2003
headlines


In februari startten Joost van Bellen en Peter van Meulen van de organisatie Meubel Stukken met ZIN. Hotel Arena had net een nieuwe ruimte genaamd Tonight, waar de clubavond onderdak vond.

Bijna een jaar hield Meubel Stukken het vol. Het contract met Hotel Arena liep eind vorig jaar af en de bezoekersaantallen liepen terug. “In het begin was de avond een groot succes, later liep dat terug. Dan wordt het een dure hobby en is het zonde van je tijd, creativiteit en inzet,” aldus Van Bellen.

Meubel Stukken wil geen clubavonden meer organiseren. Ze gaan zich richten op feesten. Kleinere en grotere in Amsterdam en ook in Rotterdam. “De feesten worden meer underground. In Amsterdam zullen dat Arty Underground feesten worden. Nieuwe en oude muziek worden gemixt. Het wordt eclectische, rauwe muziek. Feestelijk ook. Niet bang voor electro en rock. In ieder geval niet braaf. We zijn wel uitgegrooved in Amsterdam,” meldt Van Bellen. “In Amsterdam zullen op kleinere locaties pure US garage feesten met Wannabe a star en Miss B-have worden georganiseerd onder de naam Back 2 Brooklyn,” voegt hij er aan toe.

Van het eerste nieuwe feest is de datum al concreet. 29 maart 2003. Over de locatie en muzikale invulling wordt nog druk onderhandeld. Wel is er de toezegging van Dj Erol Alkan van de Trash avond in het Londense The End.

Januari en februari is voor het publiek even een rustperiode aangezien Speedfreax geen doorgang kan vinden nu Now&Wow (tijdelijk) dakloos is. Met deze feesten hebben ze een groot succes in handen. Van Bellen: “Hier zijn wij ontzettend trots op. Dit is ook voor een heel ander publiek dan de ZIN bezoekers. Speedfreax is geen dure hobby. In maart is er weer een nieuwe editie.” Waar en wanneer precies wordt later nog duidelijk.

(toegevoegd:09-01-2003/14:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws