Toen, nu en toekomstmuziek

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines

Lady Aida, Laidback Luke, Michel de Hey, Ferry Corsten over hun 2002 en hun plannen in 2003.

Lady Aida zegt heel veel hoogtepunten te hebben gehad in 2002. Haar echte hoogtepunt was meteen haar dieptepunt. Voor het 750-jarige bestaan van Breda trad ze samen met een klassiek orkest op. “Mijn muziek gecombineerd met akoestische muziek was geweldig. Dat was echt mijn moment. Maar tegelijkertijd was het een grote tegenvaller omdat het orkest erg star was. De professionele muziekmakers konden zich niet in mij inleven. En ze waren ook zeer slecht in improviseren.”

De nieuwjaarswens van Lady Aida
”Tegen mijn publiek wil ik zeggen: Blijf zoals je bent.”

In 2003 kun je van Laidy Aida iets geheel anders verwachten. Samen met beeldkunstenaar (géén vj!) Minuszero start ze een ‘kunstinstallatie’. “In juli of augustus kom ik met de Toverlantaarn…Hiermee wil ik mijn publiek op een andere plek samenbrengen en ook ander , breder publiek trekken.” De samenwerking met het orkest was het begin. Dit wil ik in 2003 verder uitbouwen met andere interdisciplinaire projecten.”


Laidback Luke noemt het uitbrengen van zijn album Electronic Satisfaction zijn hoogtepunt als wel zijn set op Lowlands en de battles met Benny Bodrigues. “Mijn dieptepunt was een optreden in de Duitse club Zak. Zij staan bekend als een echte tranceclub. Vooraf waarschuwde ik ze dat mijn stijl anders was. Maar ze kenden mijn muziek en zeiden dat het goed was. Toen ik een maal achter de draaitafels stond, werd ik na een half uur weggestuurd... Omdat ik geen trance draaide. En dat terwijl ik ze van tevoren nog had gewaarschuwd.”

De nieuwjaarswens van Laidback Luke
”2002 was een moeilijk jaar. In 2003 moeten we meer genieten.”

Het komende jaar wil Laidback Luke weer 12 inches gaan uitbrengen. “Nieuwe titels dus. Mijn album is alleen in Nederland uitgekomen, maar ik wil ook op internationaal niveau platen uitbrengen. Ook ga ik mijn eerste mixcompilcaties maken.”


Als Michel de Hey gevraagd wordt naar het dieptepunt van 2002 is zijn snelle reactie ‘de politieke onrust in Nederland en dan vooral in Rotterdam’. "Op muziekgebied vind ik de eindeloze stoet foute covers en creatief arme platen het jammere aan 2002. Mijn hoogtepunt was FastForward, bovenop de truc op de Nieuwe Middenweg. Hier was het echt het heftigste, een gekkenhuis.”

De nieuwjaarswens van Michel de Hey
“Geluk, wijsheid en liefde…wat wil je nu nog meer.”

Dit jaar gaat Michel de Hey een samenwerking aan met het management van Carl Cox. “Ik weet nog niet wat het precies allemaal gaat opleveren, maar waarschijnlijk wel boekingen buiten de Benelux. Verder liggen er een aantal producties samen met Jeroen Verhey op stapel waarvan de eerste al heel snel gereleased wordt. En dan wil ik nog een nieuw album uitbrengen.”


Ferry Corsten: ”Mijn hoogtepunt was muzikaal gezien mijn single Punk. Prive was mijn huwelijk het mooiste moment.” Zijn dieptepunt… na lang nadenken: “Een dieptepunt kan ik niet zo snel bedenken. Het jaar was vrij positief eigenlijk.”

De nieuwjaarsboodschap van Ferry Corsten
“Ik wens iedereen sowieso een gelukkig nieuwjaar en succes met hetgeen waarmee ze bezig zijn. Laten we met zijn allen de clubscene weer opbouwen. Ga meer naar de clubs. Het afgelopen jaar was het vrij stil in de clubscene. De grote Festivals draaiden wel goed, maar daar hadden de grote clubs onder te lijden.” voegt Ferry Corsten aan zijn nieuwjaarboodschap toe.

Komend jaar zal Ferry Corsten een nieuw album uitbrengen en komen er ook een aantal nieuwe singles uit. “Maar eerst nog even een maand vakantie na de tour door Amerika.”

(toegevoegd:01-01-2003/00:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws