JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 19 november 2002
headlinesHet door Dick Bruna getekende konijntje is oorspronkelijk natuurlijk bedoeld voor kinderen, echter enige tijd geleden doken er op het internet Nijntje afbeeldingen (met tekst) op.
Zowel tekening als tekst spelen in op actuele gebeurtenissen in de wereld.
Wie zat er achter deze serie tekeningen? Het blijkt dat SIRE een campagne is gestart met Nijntje in de hoofdrol. Dit is pas slimme marketing, want niemand had dit in eerste instantie in de gaten, op het Net was deze nieuwe Nijntje een beetje Cult geworden.
Afgelopen week verscheen er een nieuwe serie, deze keer staan de Dj’s en de Dance-scene centraal. De Boozywoozy’s van deze wereld worden samen met alle Trance-debielen genadeloos afgezeken, waarvoor hulde.
Ik ben er nog steeds niet achter wat de campagne nu eigenlijk inhoudt, maar de tekeningen zijn in combinatie met de tekst zo ontzettend lollig, dat het me ook niet zoveel uitmaakt.

1- SEN_SEI – GERONIMO! (BIG CHIEF)
Dit is de beste Big Chief release sinds tijden, de ‘San Francisco Wondertwins’ ( Sen-sei en David Coleman) leveren met hun laatste release een vette productie af. Het funkt en swingt aan alle kanten, zoals op de eerste releases die uit The Sunny State kwamen overwaaien. Met dit soort releases kunnen ze de competitie met de Spanjaarden weer aan.
Op de andere kant staat ook een aardige remix van Red Moon, oftewel Tony Thomas en Roger Watson.

2- JAIMY & KENNY D – KEEP ON TOUCHIN’ ME (LOADED)
Het origineel is alweer een paar jaar oud, maar nog steeds in trek. Dit is een soort ‘Best of ‘ release met, behalve het origineel, ook mixen van Erick Morillo en een remix van Sebastian Leger. Een erg vette mix mag ik wel zeggen. Op de gebruikelijke Leger manier, dus veel compressie en een funky baslijn (die wel erg veel op Cassius lijkt). Hoe dan ook, swingen doet ie!

3- ISOMETRIC – ANACHRONIMSM EP (ZENITH)
Doorgaans verschijnen er op Zenith redelijk stevige tech-house en techno producties van ondermeer Gaetano Parisio, Marco Carola en Rino Cerrone. Op deze laatste 12” van het label staan echter 4 sfeervolle tracks van de uit Zweden afkomstige Isometric. Alle nummers zijn mooi geproduceerd en klinken erg goed. Ik heb deze plaat al op mijn draaitafel thuis gelegd en daar laat ik hem voorlopig ook maar liggen.

4- DA SUNLOUNGE – CORRUPT EP (CAMOUFLAGE)
Camouflage timmert, vanuit Canada, al jaren flink aan de weg met releases van o.a. Onionz, Sneak, Johnny Fiasco. Nu is het de beurt aan Martin en Simon Newby, beter bekend als Da Sunlounge, dat al eerder met goede producties de aandacht trok. Op deze 12” staan 4 funky tracks, die veel gedraaid zullen gaan worden. Voor de liefhebbers van tribal en tech-house is dit een dikke aanrader.

5- UNKNOWN – BEAUTIFUL PEOPLE (WHITE LABEL)
Dit is een bootlegmix van ‘Beautiful People’, de Barbara Tucker klassieker op Strictly Rhythm. Nu Striclty ter ziele is, zal de ‘back catalogue’ moeilijk of niet meer te bestellen zijn. Gelukkig is er nu deze 12”. Op deze remix staan de vocalen niet centraal, ze komen in flarden terug gedurende het nummer. Geen spannende release, maar uit nostalgisch oogpunt toch het vermelden waard.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:19-11-2002/15:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws