Report: Earth in de Melkweg

Partyscene Redactie | 20 september 2002
headlines



De september editie van earth stond in het teken van wat veranderingen. Met het grote aanbod van hippe feesten en trendy partijen is het zaak om je concept aantrekkelijk te houden en tijdig aan te passen aan de wensen van het veeleisende Nederlandse uitgaanspubliek, wil je de (party)boot tenminste niet missen. Deze marketingwijsheid is aan de earth-organisatie gelukkig niet voorbij gegaan. Daarover direct meer.
De line-up in de Max was veelbelovend en voor mij ideaal met de dj's Benoit, Per en Chris Fortier. Het is inmiddels een feest geworden om de bescheiden Belgische Benoit - een ontdekking van Per - te horen beginnen. Met zijn haast ideale opbouw, varierend van zwoele deephouse aan het begin tot pompende progressive later in zijn set, is het erg goed om te socializen en de eerste passen op de dansvloer te zetten. Dat Per daarna altijd de juiste platen weet te kiezen is inmiddels wel bekend. Een perfecte bruggenbouwer die het publiek verder 'klaarmaakte' voor Chris Fortier. En Chris deed zijn eigen diepe ding, begon zorgvuldig met een vrij rustige opbouw en liet mooie platen horen in een mooie mix.

Maar dat is de Amerikaan ook wel aan zijn stand verplicht. Dat de sfeer iets minder uitbundig was dan gewoonlijk komt waarschijnlijk door de diepe platen van 'm. Het zijn niet zozeer op-en-neer-spring-platen; maar wel echte 'ear candy'.
Het vernieuwende van earth zat 'm vooral in de programmering en keuze van de muziek. De Oude Zaal was gereserveerd voor 't stelletje jonge honden Laidback Luke en Benny Rodrigues. Dat deze twee gasten voor erg veel energie zouden zorgen met hun back-to-back optreden kon je op je vingers natellen! Zo'n beetje alle stijlen van het house-spectrum kwamen langs in een razende, energieke set. Het mooie van zo'n dubbeloptreden was dat het plezier van de twee dj's over werd gebracht op het publiek, en daar kom je voor!

Maar earth was toch ook weer vertrouwd met beide zalen goed gevuld en in het Melkweg Cafe gelukkig weer Dj Helpende Henk supported by Jansen met Fortuyn met hun eclectische rommelmix van Bossa Nova, Disco, Funk, Soul, Lullige oer-lounge en ander obscuur spul.
Voor de liefhebbers van steviger, trancy proggy house zijn er volgende maand optredens van Andy Jarrod, Oliver Lieb, bijgestaan door de Haagse Jerry, San (ex- Kremlin) en natuurlijk Per. Kijk hier voor meer informatie. En let ook op de november editie, wanneer het drie-jarig bestaan groots gevierd gaat worden met tot nu toe als dj's Terry Francis, Lucien Foort en Per.

Tekst: Edo Willemse

(toegevoegd:20-09-2002/13:45)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws