Het GROTE DJ Fanclub Ibiza 2002 verslag

Partyscene Redactie | 17 september 2002
headlines




Na ruime compensatie van Achmea (zie vorige weken) is Undercover naar een herstellingsoord vertrokken: Ibiza. Voor het aansterken na de slopende hungerstaking, maar toch ook om tot geestelijke rust te komen. (Wij van Partyscene.nl denken zelf dat Undercover last heeft van een zonnesteek.) Hij stuurde ons van een zonovergoten Ibiza de volgende E-mail:

Undercover: “Hallo sukkels, zitten jullie nog steeds daar op die partyscene redactie uit jullie neus te vreten? Hoe gaat het met jullie? Met mij alles super-goed! Lekker weer en volop zee, zand en zon. Heerlijk! Die zee, zeg maar rondom (het is een eiland blijkbaar), zand tussen de tenen en allerlei andere spleten en openingen in het lichaam en de zon... Ja, die zon...
Die zon komt hier s’ochtends op en gaat s’avonds weer onder. Kijk, dat ze daar nou niet eens iets aan doen. Ik kom hier later op terug.”
Wacht, ik begin gewoon opnieuw...:

“Beste, lieve Partyscene.nl redactie (en dat jonge ding van BG),

hoe gaat het met jullie? Ik hoop goed! Met mij best redelijk.
Jullie weten dat ik hier niet op vakantie ben, maar slechts om wat aan te sterken, na mijn slopende maar terechte hungerstaking. Dit is belangrijk, want ik zou niet willen dat ik jullie jaloers maak. Jullie, hardwerkende journalisten, fotografen, nerds, handige jongens, etc. wil ik graag te vriend houden. Maar waar ik ook kom hier op dit godvergeten warme eiland, je struikeld hier over stapels flyers en overal staan billboards met aankondigingen van feesten en partijen met de bekendste TOP-DJ’s van deze aarde.

Jullie begrijpen, dat mijn underzoeksgeest begon te jeuken. Moet ik niet gaan kijken op zo’n feest om aan Partyscene.nl verslag te kunnen doen. Of toch maar lekker uitrusten in het kuur&herstellings-oord? Moeilijke keuze!

Ik besloot een bezoekje te brengen aan het party-afkick-centrum, een dependance van het kuur&herstellings-oord. Ik had al gehoord wie hier allemaal al patiënt geweest zijn, en daar waren bekende namen bij, die ik niet op jullie site zou durven noemen, maar als jullie deze E-mail voor je zelf houden... vooruit dan: Mick Boskamp (schijnt een postnatale boek-depressie te hebben), John Digweed (onlangs nog op herhalingskuur geweest), Danny Tenaglia (komt hier voor de snelle 12 uurs-kuur), Carl Cox (is paranoia), Sasha (overspannen), Eelko Anceaux (oversext), Tijsje (Tiësto, red.), Joost van Bellen (Komt hier heel erg vaak. Er is zelfs hier een binnenpleintje naar hem vernoemt: het “J. van Bellenplein”) en vele, vele anderen...
NIET VERDER VERTELLEN HOOR!

Die dokter (leuke dokter trouwens) adviseerde me niet al te krampachtig weg te blijven uit de clubs en discotheken. Dat zou wel eens het verkeerde effect kunnen hebben. Hij legde uit dat als je elke keer dat je naar zo’n feest wil en niet gaat, je jezelf iets onthoud waar je later spijt van kunt krijgen en dat is slecht voor je gemoedsrust en dus je hart. Tja, leuk advies, maar wat moest ik daar nu mee? Na lang wikken en wegen heb ik besloten m’n dokters advies op te volgen. Dat is het verstandigste en beste! De dokter heeft het immers altijd goed met je voor.

Kortom ik heb álle, maar dan ook álle feestjes afgestruind en ben daardoor weer flink aangesterkt! Ik voel me weer kiplekker. Maar ik zal dan toch jullie nog ff wat nieuwtjes van dit eilandje verklappen:
Eelko Anceaux heeft hier een riante villa gekocht en ik heb daar al foto’s van gemaakt (ik stuur een JPEG-je mee). Ook foto’s gemaakt van het statige landgoed waar Joost van Bellen en Sanyi de winter gaan doorbrengen, tijdens de verbouwing van hun herenhuis in de Amsterdamse East Village, maar die foto’s zijn analoog, je weet wel, op een rolletje en ik vertrouw die Ibizanaren niet qua ontwikkelen en alle andere technische zaken, want dat er ook veel fout zit hier is me nu wel duidelijk...:

Waarom zijn er nooit drugs-doden hier op Ibiza?
Juist! Zeer vreemd.
Ik heb het uitgezocht. Het zijn altijd de Engelsen die door overmatig drugs/drank-gebruik het loodje leggen in het buitenland. Waarom dan niet hier? Slecht voor het tourisme? Inderdaad! Kijk, daar hebben die Spanjaarden het volgende op gevonden: Zo tegen de ochtend lopen enkele undercover-portiers door de club. Treffen ze een drugsdode aan, slepen ze hem of haar naar buiten en rijden er een paar keer met een bus overheen. Hierna is het een Engelse toerist die slachtoffer geworden is van verkeerd kijken bij het oversteken. Simpel.
Toch gaan er bij de stichting mensen-bescherming (“Party-toeristen zijn ook mensen” roepen ze vaak op illegale protestmarsen) stemmen op om deze praktijken tegen te gaan. Een van de radicaalste ideeën van deze stichting is het verkeer net als in Engeland links te laten rijden. De aangevraagde proefperiode van een maand op de weg van Evissa naar San Antonio gaat binnenkort in en dat belooft een succes te worden. Ik voorspel dat volgend jaar heel Ibiza links rijd. Is het niet goed schiks dan wel kwaad schiks.

En dan tot slot (de eigenaar van dit internet-cafe wil gaan sluiten... “Is er geen after-internet-cafe hier?”), die zon...! Die brandende zon! Niet te doen als je uit een club gerold komt. Ook daar is iets op gevonden. Vanaf volgend jaar 1 April zal de tijd op Ibiza precies 12 uur achteruit gezet worden, zodat je weliswaar een jet-leg hebt als je terug komt, maar niet zo’n verbrande nek.
Of nog erger:
Een zonnesteek!

Groetjes uit een zonovergoten Ibiza!
(En een kus voor dat jonge ding van BG!)

Jack Undercover
(Wat een gelul toch weer... volgens mij heb ik een zonnesteek! )

(toegevoegd:17-09-2002/09:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws