Jagga Bite over hun nieuwe single, album en drum & bass in het algemeen

Partyscene Redactie | 7 november 2002
headlines


Jagga Bite is drum & bass uit Haarlem. Beschikt deze stad over een levendige d&b scene?

"Er zijn in in Haarlem veel liefhebbers van drum & bass maar er is geen echte scene. Er is sowieso een kleine dance scene; Haarlem is eigenlijk de stad van de gitaarbands. De laatste tijd verandert dit gelukkig: de hip hop scene begint weer op te komen met acts als Relax en Pete Philly en wij proberen de dance scene leven in te blazen met onze drum & breakz."

Uit hoeveel leden bestaat Jagga Bite en hoe zijn zij elkaar tegengekomen?

"Jagga Bite sound system bestaat uit 2 leden: Mr. Zystem en Elected. In een reggaebar kwamen wij elkaar tegen in 1999 en we raakten aan de praat over ragga, hip hop en drum & bass. We spraken af om een keer samen wat te gaan produceren en daar zijn we niet meer mee gestopt."

Op 15 juli wordt de debuutsingle "O Superman" gelanceerd. Omschrijf de single eens?

"Het is een drum & breakz cover van de gelijknamige hit uit 1981 van Laurie Anderson. Vroeger een favoriet nummer van Mr. Zystem, nu ook favoriet van Elected. Met vocals van Nanette D is het een mysterieus dansbaar nummer geworden."

De single is afkomstig van van het onlangs gereleasede album "Insert Credit". Waarom zouden de bezoekers van partyscene deze langspeler moeten aanschaffen?

"Omdat het vol staat met goede Jagga Bite sound system tracks waarop veel speciale artiesten meedoen waaronder Llewy, Nicotine en Gumshoe & Cee Major. De nummers zijn doorgemixed waardoor je een uur lang geen last hebt van de rest van de wereld."

Het lijkt er op dat drum & bass de afgelopen jaren niet zo heel erg populair meer is in Nederland. Wat is daarvoor jullie verklaring?

"De drum & bass is steeds harder en sneller geworden. Deze harde tracks zijn nog wel redelijk populair in de underground. Drum & bass is echter een ideale muziekstijl om allerlei soorten cross-over mee te creeren. Hierdoor kan het in combinatie met bijvoorbeeld hip hop en Latin opeens een hele hoop mensen aanspreken. Vandaar ook dat acts als Kosheen en Shy FX een heel groot publiek kunnen boeien. Wij proberen met onze drum & breakz ook bruggen te slaan tussen de stijlen die ons aanspreken."

Waar kunnen we Jagga Bite binnenkort zoal zien optreden?

"Na vorig jaar veel te hebben opgetreden (o.a. Mysteryland en ioFestival) zijn we nu vooral bezig met het album en de single. Vanaf september zijn we weer van plan op te gaan treden. Houdt onze website in de gaten voor meer info."

Wij mogen de bezoekers van partyscene enkele exemplaren van jullie nieuwe plaat geven. Welke vraag zouden jullie hen willen stellen om ze hiervoor in aanmerking te laten komen?

"Wat kan je elke maand winnen op onze website onze website.?"

(toegevoegd:11-07-2002/16:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws