DJ Fanclub onthult een dorp: "De East Village"!

Partyscene Redactie | 6 november 2002
headlines
Oost west, oost best!
Wat is er zo goed aan het oosten, dan? Nou een oud verhaal, maar ik wil dat toch nog ff er bij slepen. De wijsheid? “De drie wijzen”? Waar kwamen die vandaan? Juist! Uit het oosten...
Waar wordt het fanatiekst gevoetbald? Ook al in het oosten. niet gehinderd door enige techniek of spelkennis, verbazen ploegen uit het oosten ons telkens weer met overwinningen of knap afgedwongen gelijkspelen. Ze kennen de uitdrukking in Azië ook. Oost west, oost best. Alleen als zij het over het oosten hebben bedoelen ze America/ Zuid-Amerika. In dit geval mogen we best stellen dat de Verenigde Staten het zo slecht nog niet doen tijdens dat WK. (Ook uit het oosten!) Genoeg geleuter over de WK! (PS: Over het oosten gesproken: "The Q" in Zwolle was helemaal top dit weekend. Dankjewel, daar in zwolle!)

Oost west, oost best!
Maar waar ik het eigenlijk over wilde hebben is het oosten dichterbij; “De East Village”!
De East Village is een stukje Amsterdam waar het bruist van de hipperigheid en nieuwe initiatieven. Een voormalig klooster is een hippe disco geworden: Het Hotel Arena met hun TO-night op steenworp-afstand van De East Village! Lokale cafeetjes worden ineens DJ cafés. De buurtsuper (Vroeger Wim Bijl) wordt een import-platen-boer en alles wat er bij wil horen of reeds de sporen verdiend heeft in de dance-scene probeert zich in deze buurt te vestigen of huisvesten. En dat wordt steeds moeilijker, gezien de prijzen in de East Village de pan uit rijzen.
Dus niet het land van “de rijzende zon”, maar de buurt van “de rijzende prijzen”...

Oost west, oost best!
Bar Oost! Een van de nieuwe buurtinitiatieven komt van Marcello. Die gaat van het vroegere Café Yvonne (Later Café “Het Boek”! Dank aan Tino die al het schorrie, morrie uit dit pand verdreven heeft) een nieuw hip eet-DJ- café maken (Kan je daar DJ’s eten, dan?). Oorspronkelijk zou het de naam “Bar Oost” krijgen, maar omdat een sjarlatan (Felix van Stalker) via informanten aan deze naam gekomen was en ingepikt heeft, en ondertussen al een café in West is begonnen met de naam “Bar West” is voorlopig de naam “Bar Oost” nog slechts de “werktitel” voor het café. De definitieve naam zal binnenkort onthult worden. Het eet-DJ- café draait al een tijdje op proef en deze proef lijkt zeer geslaagd. Zo draaiden daar al vele DJ’s op proef en ook Cassie6 is een regelmatig terugkerende naam. Hij is ook een DJ die van lekker eten houdt. Marcello zal niet gaan draaien in “Bar Oost”, maar zal zich meer bezig houden met de catering (Lekker “WOKKEN” oftewel veel in de pan draaien&roeren). Op dit moment worden ook de wanden uitgetest. Er wordt gekeken of ze geluiddicht zijn en of ze geschikt zijn als expositie wanden. Deze maand hangen er foto’s van Ajax, gemaakt door Yvonne Witte! Als dat soort (AJAX!) foto’s op de muren blijven hangen..., zit het wel goed...

Oost west, oost best!
Niet alleen DJ’s en party-organisatoren haasten zich naar De East Village om er bij te horen, ook andere BN-ers proberen hier voet aan wal te krijgen: Enkele voorbeelden: De oudgedienden: Wally Tax, Elout Smith, Rimko Haanstra, Klaas Vos, Jaap Stobbe, Henk Schiffmacher, Obuma en Vere Springveer! (Niet de geringste, dachten wij zo!) Maar nu ook: Nadja Hübscher, Han Olders, Har Smeets, Peggy-Jane, patrick: 'dj single (ex- boys 'r' us)' en Jan Rot. (Die laatste is reeds opgerot) Interieur-ontwerper Niek Zwartjes (o.a. Moko!) heeft hier zijn attelier. Ook fotograaf Erwin Olaf heeft zijn fotostudio lang in De East Village gehad, maar de buurt werd te duur voor hem en hij heeft helaas moeten uitwijken naar een goedkopere plek (Zuid!). Jammer, we missen hem nu al (Nog steeds!). En natuurlijk DJ’s van Bellen en Sanyi! Die missen we ook, maar die zijn slechts tijdelijk verhuist naar NOORD! (Half jaartje) tot dat “Ground Zero” weer een beetje bewoonbaar is. Ja, ja we hebben zelfs een heuse “Ground Zero” hier in de buurt! Het kan niet op... En HEEL belangrijk, om te weten als u zich in De East Village zou willen vestigen is wel het zogenaamde after-party-gedoog-beleid... Oftewel, hou je van; “vroeg naar bed en vroeg op”? Blijf dan a.u.b. voor uw eigen best-wil (WEST-wil?) weg!!!

Oost west, oost best!
En dan natuurlijk dat schitterde idee van een import-platen-boer om zijn voorraadschuur met import-platen te huisvesten in de voormalige buurtsuper van Wim Bijl! Daar zijn alle DJ’s die hier wonen of gaan wonen erg blij mee. Niet meer dat gezeul op en neer naar dat vreselijke centrum, maar gewoon je boodschapjes doen in je eigen buurt. (Eigen buurt OOST! eerst?) Je ziet ze wel eens in de stad: Van die jongens of meisjes met zo’n rekje voor en achter op de fiets om pakken platen van de winkel naar huis te slepen. (Behalve DJ Jean, maar die heeft dan weer problemen om z’n Porche te parkeren) En als ze geen fiets hebben, lopen ze wel met zo’n deerniswekkende “shoptrolly” achter zich aan te slepen... Dat hoeft dus niet meer, als je in De East Village komt wonen. Er zijn nog enkele panden (o.a. 1e Boerhaavestr. 5-7bg en 7 3hoog. tel: 020-6228864, Swammerdan 26 2hoog 020-471199) vrij! Althans... vrij voor vrije vogels... Oftewel... DJ’s hebben de voorkeur!

Kortom: Kom naar oost en laat je verrassen door al het moois wat oost te bieden heeft!
DJ Fanclub is jullie voorgegaan (Ons redactie-adres is gevestigd in De East Village) en dus wat let je... Oost west, oost best!

(AT5: Kort Amsterdams: De Smaak van de Stad:)
“En dit is mijn plek: The East Village. Het stukje tussen Weesperzijde en Wibautstraat...”

Undercover

“Wij” zoeken nog aankomende DJ’s voor “Bar Oost”
Ruyschstraat 42 06-22265850 (Vraag naar Marcello!)

(toegevoegd:11-06-2002/13:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws