Dance Event 4 Elements in de Rotterdamse Ahoy groots spektakel

Partyscene Redactie | 27 mei 2002
headlines


Met name de Schiehal van het element vuur was weer fantastisch aangekleed met de zo typerende vlammende lichteffecten. Opvallend in deze zaal was de jonge leeftijd van het publiek dat er op lijkt te wijzen dat een nieuwe, verse generatie op het punt staat om de dance te omarmen.

Hier werd keiharde hard dance gedraaid door met name grote namen uit de United Kingdom als Tom Harding, Nick Sentience, Sterling Moss en Lady Bianca. De liefhebbers van deze stijl stonden dan ook ouderwets te hakken en te zagen op het gebeuk van deze dj’s.

In de Maashal stonden de gebruikelijke stands met voedsel en werden o.a. lichtgevende prullaria verkocht. In deze zaal kon men even bij zinnen en tot rust te komen op de muziek van o.a. John Sa Trincha, Deepspace, (Mad) Ed en Ambient Daan. Boven het podium hingen vj-schermen waarop men kon kijken en naar prachtige landschappen en natuur die het element Aarde verbeelden.

De foyer was het domein van element lucht. Dj’s als Danny Rampling, CJ Makintosh en David Moreno vertoonden hier hun kunsten.
Een klein minpuntje van deze zaal blijft de betegelde vloer die, wanneer er drank overheen gaat, spekglad wordt waardoor men alleen nog eenvoudige danspasjes kan maken om vooral niet onderuit te gaan.

Het podium in de Arena (element water) was niet zoals bij voorgaande edities in het midden van de zaal, maar aan de achterkant geplaatst waardoor mensen niet meer om het hoofdpodium heen konden lopen. Dat betekende voor de bezoekers die lekker voor het podium stonden te dansen dat zij geen last ondervonden van mensen die langsliepen op weg naar toiletten, bonnenhokjes, drankstands of een andere zaal dus een hele verbetering.

Om de lengte van de grote zaal enigszins te beperken was een grote loopbrug aan de overkant van het podium geplaatst. Deze brug werd echter vooral gebruikt om op te dansen en van het overzicht te genieten, dus gemakkelijk naar de overkant van de zaal komen over deze brug was niet het geval. Daarentegen was het in de gang van en naar de grote zaal erg gemakkelijk om je te verplaatsen, doordat de stroom mensen gescheiden werd middels een grote hekconstructie.
Voorgaande jaren was het ontbreken hiervan aanleiding tot opstoppingen met als gevolg duwen en trekken, irritatie en zelfs opstootjes. Het publiek was hierdoor ook duidelijk beter in zijn Element en zo bleef de sfeer uitstekend.

Het hoogtepunt van 4Eelements was de set van House God Carl Cox!
Zelf swingend achter de draaitafels gaf hij weer eens aan echt een meester op zijn vakgebied te zijn. Deze mix van muziek, sfeer, licht en geluid was voor het publiek aanleiding om compleet uit hun dak te gaan en tot vroeg in de morgen zich te laten gaan.

Al met al een uitstekende editie van 4Eelements waardoor het voor vele liefhebbers inderdaad ‘an essential dance gathering’ is geworden.

(toegevoegd:27-05-2002/13:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws