Rotterdamse Fast Forward Parade krijgt concurrentie van Amsterdamse PRO street rave

Partyscene Redactie | 21 mei 2002
headlines



De Amsterdamse PRO Street rave (waarbij PRO staat voor Positive Rave Organisation) is de opvolger van de Legalize street parade. Deze ‘demonstratie‘ had de afgelopen jaren nogal eens te maken met tegenwerking van de gemeente Amsterdam. Zo werd twee jaar geleden een voortijdig einde gemaakt aan de afterparty bij het Centraal Station. Vorig jaar trokken zo’n 2.000 bezoekers achter de parade van wagens aan. De demonstratie stond de afgelopen jaren in het teken van verzet tegen de ‘war on drugs’. Deze doelstelling is inmiddels uit de annalen van de PRO street rave geschrapt.

“Het bij elkaar brengen van zoveel mogelijk mensen om zich vanuit de dance cultuur gezamenlijk sterk te maken om aan te tonen dat jonge mensen zich bezig houden met diverse zaken en misstanden in de maatschappij en zich bereidwillig tonen om zich hiervoor op een positieve manier in te zetten.”

Zo omschrijft de PRO street rave haar missie in het zojuist verzonden persbericht.

De PRO street rave trekt 8 juni met 20 wagens door de Amsterdamse binnenstad. De route loopt van het Museumplein naar de Hobbemastraat, Stadhouderskade, Nassaukade, Nassauplein, Houtmankade om te eindigen bij de Gevleweg waar de afterparty plaats vindt. Zodra namen van participerende organisaties bekend worden, zullen we je zeker op de hoogte brengen.

(toegevoegd:21-05-2002/13:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws