Female Force in Pacha

Partyscene Redactie | 16 april 2002
headlines

4 april was de dag dat het jarenoude concept officieel haar eerste vestiging in Nederland kreeg. Pacha Rotterdam opende haar deuren. Locatie? Het voormalige Maastheater.

Nu, een week later gingen we met grote verwachting naar Rotterdams nieuwe uitgaansgelegenheid. Benieuwd wat ons te wachten zou staan. Een strenge portier die met een vies gezicht naar het schoeisel wees. Heden ten dage kom je geen enkele club binnen zonder hippe sneakers, maar hier hanteerden ze nog de ouderwetse regels; aangepaste uitgaanskleding, géén hippe sneakers, én onderscheid tussen mannen en vrouwen in entreeprijs. De heren betalen uiteraard meer, € 20,- om precies te zijn. Met deze regels wil men de oudere jongeren (25-plussers) prikkelen die meer behoefte hebben aan een exclusieve club.

Violetkleurig en pastelgetinte TL-lampen in combinatie met lasers gaven je onmiddellijk de indruk dat je met een concept van mediterrane afkomst te maken had. Het typische Spaanse discothekengevoel werd aangewakkerd. Een ruime dansvloer met dansplateau’s voor de dancers en een booth voor de dj, geluids- en lichtman die op de eerste verdieping als balkon aan een balkon tussen dansvloer en plafond hangt. De dj zit verscholen in een hoekje, achter een monitor en heeft van de hele bezetting in de booth het minste contact met de dansvloer.

De dj’s die vandaag de draaitafels bezette waren Debra, Femke, Marcella en Natarcia. Ondersteund door MC Nova, vocaliste Desaya en saxofoniste Susanne Alt, vormen zij hét “Female Force-team”. Dit mooie vrouwelijke gezelschap ondersteunt onder de noemer “Female Force” de introductie van Kriska, een drank dat vanaf 12 april in een honderdtal eigentijdse horecagelegenheden verkrijgbaar is. “Kriska” is een spannende combinatie van witbier, vodka en orange. Uiteraard gingen we voor de smakentest. Conclusie: “Even wennen aan de smaak”.

Femke rondde net haar funky en groovy klinkende set af. Marcella nam het in dezelfde stijl over en bleef ook grotendeels in die sfeer. Ze werd sterk bijgestaan door Suzanne Alt en MC Nova die het publiek nadrukkelijk liet horen wie de platen draaide. Nova was energiek, werkelijk een wervelstom op de dansvloer. Samen met Marcella zorgde zij ervoor dat het kleine aantal mensen dat er was ook de dansvloer opzocht. Natarcia nam Marcalla’s sound ook vlekkeloos over en voerde dit geleidelijk op naar een wat steviger geluid. De muzikale bijdrage van “The Female Force” was goed. Aan de dames heeft het niet gelegen, maar door de kille TL -belichting en de technotrance achtige lasers hing er een dubieuze sfeer. De organisatie van “Female Force” had de sound van hun female team wat ons betreft beter aan kunnen passen aan de locatie. Pacha is een club waar voornamelijk clubhouse en trance wordt gedraaid en dat straalt het van binnen ook uit. Hopelijk komt die warme vibe van de dames én het imago van het drankje “Kriska” meer tot uiting in andere clubs gedurende de rest van hun Nederlandse tour.

Tekst: Cleon Macnack

(toegevoegd:16-04-2002/17:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws