Axwell /\ Ingrosso op Ibiza

Rick Francissen | 11 augustus 2016
video

Axwell /\ Ingrosso

Als er twee dj’s zijn die al een tijdje meegaan dan zijn het Axwell en Ingrosso wel. Toch is Ibiza voor hen een plek geweest waar zij ook ooit opkeken naar andere dj’s. BBC Radio 1 dj Danny Howard neemt Axwell /\ Ingrosso een dagje mee in de auto en praat met de Zweden over avonturen op het party eiland. Check het interview hieronder!

Axwell /\ Ingrosso’s start op Ibiza

Terwijl Danny Howard door het dj-duo naar een van hun favoriete authentieke plekken van het eiland wordt gestuurd vertellen ze over hoe zij op Ibiza terecht zijn gekomen. Ingrosso kwam voor het eerst op het eiland toen hij 18 was terwijl Axwell juist had afgezworen om ooit naar het eiland te gaan, totdat hij daar ging optreden. Ze lopen langs een plek waar geen elektriciteit is, je een biertje kan drinken en vis kan eten. De simpelheid van deze authentieke plek vinden beide heren dan ook fantastisch.

Axwell /\ Ingrosso

Pacha

Gedurende heel de tour komen de dj’s ook langs Pacha, de plek waar ze het al eerder over hadden bij het authentieke cafétje. Het is de plek waar zowel Danny Howard en Ingrosso geïnspireerd raakte door Erick Morillo die vanaf vier ’s nachts draaide in de club.

Pacha staat volgens Axwell dan ook symbool voor lange late avonden. Sets van vier tot zeven in de ochtend waarna je naar buiten loopt en de opgaande zon in je ogen schijnt, is de omschrijving die erbij wordt geschetst. Deze tijden kwamen wekelijks voor omdat Axwell en Ingrosso hier hun eigen residency hadden. Lachend vertellen ze daarna dat ze ook vaak genoeg de club zijn uitgezet in de tijd dat zij nog niet lang draaiden.

“We werden niet herkend toen we op de avonden dat we niet draaiden om gratis drank vroegen”

LEES OOK: Dikke pillen op Ibiza: gevonden XTC bevat maar liefst 400mg

Frisse energie

Wanneer Axwell /\ Ingrosso en Danny Howard langs Ushuaïa rijden vertellen ze hoe blij ze zijn om tegenwoordig hun wekelijkse show in de buitenlucht onder de sterren te kunnen geven. ‘Dit geeft het zomergevoel echt goed weer’, legt Axwell uit.

De nieuwe samenwerking Axwell /\ Ingrosso heeft ook frisse energie gegeven. Waar eerst altijd ‘Don’t You Worry Child’ centraal stond is dit nu ‘Sun Is Shining’.

Check de video zelf en hoor de dj’s ook praten over wat het inhoudt om een residency te hebben, waar Axwell met zijn label Axtone naartoe wil en hoe Ingrosso graag de toekomst van house ziet.

Beeld via Axwell /\ Ingrosso Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws