JEFFERSON’S HIGH FIVE 10

Partyscene Redactie | 19 maart 2002
headlines


Miami is de stad waar platenlabels de komende week promo’s van hun belangrijkste zomerreleases onder de dj’s verdelen, in de hoop dat ze dat plaatje veel zullen gaan draaien. Aangezien werkelijk bijna elke Dj van naam in Miami aanwezig is, kun je begrijpen hoe belangrijk het voor de labels is.
En voor de Dj’s die in Miami tijdens de vele showcases draaien, is het een prima gelegenheid om jezelf te profileren. Eigenlijk is dit de start van het zomerseizoen, waar weer rijkhalzend naar wordt uitgekeken door de hele industrie. Wat worden de grote hits op Ibiza en Aya Nappa, wat wordt de cross-over zomerhit van 2002??
Na volgende week weten we wat meer, als alle Dj’s weer zijn teruggekeerd uit Miami en hun promo’s in de clubs gaan draaien. Heel wat labelmanagers zullen de komende weken kaarsjes branden in de hoop op een vette zomerhit en de daarbij behorende dikke bankrekening. Ik kom er binnenkort zeker op terug in de High Five.

1- NICK DEM Q – BOMBA 12” BAMBOO
Dit is de eerste release op Bamboo, een nieuw label uit Australie. ‘Bamboo ‘van Nick Hess is een vette tribalgroover, terwijl op de andere kant Hess zorgt voor meer diepte met ‘Be yourself ‘, let op het coole pianoloopje.
Ben heel erg benieuwd hoe de volgende releases zijn , de eerste belooft in elk geval veel goeds.

2- HARRIS GROOVES 2 – HEEBY JEEBY 12” TRONIC SOLE
Chris Harris is de man achter dit lekker swingende werkje. Diepe, maar supergroovende techhouse met een scala aan lekkere geluidjes. Deze zal de dansvloer zeker voltrekken.

3- SNS PROJECT – GET UP 12” OVUM
SnS, Rulerz of the Deep, wat zij gemeen hebben is het talent van Dj Neri uit Estonie. Na de succesvolle remix van KOT’s ‘Finally ‘, releasen Neri en partner P.Julm hun eerste plaat op Ovum. Het is deephouse met een prettige damesstem. Mijn favoriete mix is de Jinx Joystick Dub, hierin veel deepe sounds en gefilterde vocals. Vet!

4- JOSH ONE – CONTEMPLATION 12” ELECTROMATRIX
Deze prachtige plaat is al een half jaar uit, maar nu wordt hij pas opgepikt door het grote publiek.
De versie waar het om draait, is die van de bekende King Britt. En King is koning, want de hypnotiserende vocalen en de vette baspartij maken de plaat tot een zeer plezierig stukje vinyl. Het duurde alleen even voordat iedereen doorhad hoe mooi dit eigenlijk is.

5- METAL DOGZ – CHEEKY FREEKIN 12” INTEGRATEMUZIQUE
Zoals we van Terry Francis gewend zijn, is ook deze productie vrij diep, maar zit je er eenmaal in, dan ga je ook goed. De freaky geluiden en stemvlarden houden de plaat toch spannend. Check hem!!

(toegevoegd:19-03-2002/12:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws