VJ ED's Heartbeats

Partyscene Redactie | 3 mei 2002
headlines



De zaal was al vroeg gevuld met een uitgelaten gestemd publiek. Op een groot scherm achter de dj booth, deed ik mijn visuele verhaal. Met als thema: “DANCING MACHINES”. Dj’s Patrick Kruzeman, Sterling Moss en Gizmo hebben het dak er afgeblazen. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen. De volgende harder, op 5 april, ben ik als vj weer van de partij.

Op 2 februari, de Koninklijke huwelijks datum, was ik op de “healers and Beats” boot aan het werk. Te midden van de “Maxima en Willem gekte”. Het thema van het feest “God save the Queen” bleek een te gekke uitdaging, dat begrijp je natuurlijk wel. De speciaal gemaakte Koninklijke en vooral oranje visuals zijn goed ontvangen. Het was een spetterend feest en wat mij betreft, voor herhaling vatbaar. En ja hoor zie daar, op 29 april sta ik weer op de boot geboekt. Samen met Halo en Hipp-e, dat wordt knalluh !!!!!!!!!!!!

Er is heel wat veranderd het afgelopen jaar. Tegenwoordig is het niet alleen maar “Edje” maar “vj Ed”. Mocht er verwarring ontstaan over: of ik nog kunst maak. Het antwoord is: ja. Vj’en is voor mij een kunstvorm. Mijn schilderijen komen voort uit mijn animaties, waarmee ik vj en vice versa. Het wordt wel weer tijd voor een nieuwe expo, maar dit keer anders……

Samen met Jessie Nieuwenhuis, Lizzy Nieuwenhuis en Liz Tuythof heb ik het plan opgevat om: een overbrugging te maken tussen de “party-scene” en de “kunst-scene”. Wij willen aan beide “scenes” met ons werk inhoud geven.
Ondersteund door Jennifer Resida en georganiseerd vanuit haar bedrijf van PeP-connection, komen er 7 kunst evenementen genaamd “BODY 7 SOUL”. Deze evenementen, met als fundament kunst en muziek, zullen in binnen en buitenland plaats vinden. Ieder evenement wordt gekenmerkt door een lotus/thema. Dus hou ze in de gaten.
Het eerste evenement heet “body as tool”. Deze zal plaatsvinden van 7 april (opening) tot 19 mei in Galerie Cieremans & Cie te Rotterdam. Het wordt een “kunstlounge” en vanaf 16.00 uur is iedereen welkom. Alle kunstenaars exposeren hun werken, zelf exposeer ik 7 werken. Heel spannend allemaal, dit werk is anders dan al mijn vorige werk. 7 “Iris” prints op “Hanemuller”, met zelf ontworpen lijstwerk. Net als bij mijn vorige werk staat de techniek in dienst van het verhaal. “body as tool”.
Zet het alvast in je agenda, want ik hoop jullie daar allemaal te zien. Voor informatie kan iedereen met Jennifer Resida of via de onderstaande website contact opnemen.

Groetjes Edje
(Edskea Verhoeff)
www.ed-art.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws