Partyreport: ON @ .off_corso

Partyscene Redactie | 28 november 2001
headlines

Is het de alom vertegenwoordige sfeer van uitgaan en vrolijkheid? De magie van Hollywoodfilms, theaterspektakel, het zaterdagavondgevoel? Of is het de altijd wazig aanwezige odeur van rook, de zure lucht van opgedroogd bier, sterke drank en -daarmee onlosmakelijk verbonden- opgedroogd kots?

Het lijkt er wel op. Ondanks of juist dankzij bovenstaande ingrediënten. Begin een club in een oude bioscoop of theater en het wordt een succes. Om maar eens een paar succesvolle ex-bioscoopclubs te noemen: RoXY, Nighttown, De Waakzaamheid, Asta, Odeon, Het Prinsestheater. Sommigen zijn er niet meer, maar stuk voor stuk waren het ooit vermaakpaleizen voor onze ouders die er met hun eerste date naar de film gingen. En nu staan wij er wekelijks los te gaan. Tsja, 't kan verkeren.

In deze categorie clubs is er trouwens weer een bij. Rotterdam heeft .Off_Corso. Elke zaterdagavond clubavond met (internationale) techno dj's. Vorige week stond Jeff Mills nog in een afgeladen toko, nu was het de beurt aan de Britse Colin Dale & Mark Shade. Aangezien uw partyreporter een paar uurtjes daarvoor nog in een oergezellig Zin -ook leuke nieuwe tent en om de hoek van Offcorso- op een verjaarspartijtje flink stond te pimpelen, is een uitgebreid verslag over de draaitechnieken en sets nu niet verantwoord. Maar, kort samenvattend: de dansvloer in de oude grote bioscoopzaal was goed gevuld, er waren veel lachende gezichten en handjes die regelmatig de lucht ingingen en het publiek was heel divers, waaronder veel oude Nighttowngangers.

.Off_Corso is een toffe nieuwe tent, met vriendelijk en snel barpersoneel, een mooie inrichting, zeer professionele uitstraling en bewaking, een goeie (rustige) sfeer en leuk publiek. In de grote zaal staat nog een rij oude bioscoopstoelen waar je lekker kunt relaxen en in de gallerij is het goed loungen en (bij)kletsen. Kortom: je moet er zéker binnenkort eens gaan kijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws