Partyreport: Dutch Urban Life @ de Melkweg

Partyscene Redactie | 22 november 2001
headlines

Turtablized was erg indrukwekkend. Drievoudig Turntablized winnaar, dj Kipski eindigde de avond met een meesterlijke performance, waar alle dj’s een puntje aan kunnen zuigen. Kipski mag officieel niet meer meedoen aan ‘Turntablized’, omdat hij gewoon té goed is en constant wint.

Naast de dj-wedstrijd, werden er meer elementen van hiphop en R&B voorgeschoteld. De Nederlandse rap-pioniers Deams en Extince gaven daverende optredens. Vooral Extince, die niet zo lang geleden zijn nieuwe album, Vitamine E. heeft uitgebracht stal de show. Nummers als ‘Viervoeters’, ‘Grootheidswaan’, ‘Spraakwater’ en ‘Kaal Of Kammen’ brachten het publiek in een dikke hiphop-extase. Zodra de Exter-o-Naldus z’n mond hield, maakte het publiek z’n zinnen af.

Extince speelde op creatieve wijze met zijn teksten. Kleine veranderingen in zijn ‘lyrics’ hadden de kenners meteen door en had veel gelach als gevolg. Neem bijvoorbeeld de laatste zin van het nummer ‘Viervoeters’, waar Extince rapt over hoe hij na het sex met zijn ex, haar huis wilde verlaten voor ze wakker werd. Extince eindigde in plaats van met Julio, met z’n zoon: “Ik zei maar Enrique Eglesias dan?”. Het publiek ging stuk!

Tijdens alle acts door was het dj SP (chocolate, sugar and vibes) die de sfeer naar een nog hoger niveau bracht. Enig minpunt was wel dat SP zo nu en dan een te zacht geluid uit de speakers produceerde. Dit was iets wat hij de avond ervoor bij ‘Chocolate’ ook al deed.

Het was erg druk maar het publiek was OK. Rondlopen met een glaasje drinken ging niet zonder morsen of vast te staan in een file. De geur van wiet was vollop aanwezig. De MC van de avond. Mc Fit omschreef deze avond toch het beste. “Het was een geslaagde avond.”

Tekst: Brian Elstak

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws