Feestverbod voor Blauwe aanslag

Partyscene Redactie | 7 juni 2001
headlines


Den Haag is op dit moment nou niet echt partystad #1. Maar het kan altijd nog erger natuurlijk. Als het namelijk aan de nieuwe buren van kraakpand De Blauwe Aanslag ligt komt er een eind aan de muziekconcerten en alternatieve feesten in het pand. De Blauwe verhuist volgend jaar naar een voormalig schoolgebouw aan de Elandstraat. De buurtbewoners daar verzetten zich fel tegen de plannen voor een concertzaal onder het gebouw.
"We zitten niet te wachten op de geluidsoverlast en vernielingen die kunnen komen als straks in die feestzaal honderden mensen naar binnen mogen" zegt Lassander Lantain, die namens de buren aan de Waldeck Pyrmontkade protest heeft aangetekend tegen het bestemmingsplan. "Met alcohol op doe je rare dingen als je 's nachts naar huis gaat. Ik ben een keer wezen kijken bij het huidige pand van de Blauwe Aanslag en daar werd ik niet vrolijk van."

In een reactie laat voorzitter Aart van den Hoek van de vereniging De Blauwe Aanslag weten de bezwaren niet te begrijpen. "De zaal wordt echt geen commerciële discotheek waar honderden mensen op af komen. Dat zal hooguit een keer per jaar gebeuren bij het jubileumfeest van de vereniging. Gemiddeld trekken de bijeenkomsten en concerten in het huidige pand zo'n vijftig bezoekers. Op de huidige locatie aan het Buitenom gaat dat altijd goed." Lassander Lantain bestrijdt dat. "Het is niet officieel, maar ik hoor van mensen uit die buurt dat zij ook last hebben van geluidsoverlast en vernielingen."
Op het stadhuis lijkt men overigens niet onder de indruk van de bezwaren van de nieuwe buren van de Blauwe Aanslag. Dat valt althans op te maken uit een schriftelijke reactie van wethouder Arend Hillhorst. "Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen zal de toegang tot deze ruimte aan de voorzijde worden gemaakt. Het gehele complex zal overigens moeten voldoen aan de eisen die voortvloeien uit de Wet Milieubeheer. Op grond van het vorenstaande ben ik van mening dat de bedenkingen ongegrond zijn."
De gemeente Den haag heeft overigens onlangs een onderzoek in laten stellen wat jongeren missen in Den Haag. Wat blijkt, deze jongeren missen vooral grote (!) discotheken. Kijk, dat hadden wij de gemeente Den Haag ook wel kunnen vertellen. Ook is gebleken (en dit voelden we niet aankomen) dat de Haagse jongeren het liefst wat minder Engelstalige muziek zouden willen horen en wat meer Arabische muziek. Ze pleitten, zo blijkt uit het onderzoek, voor de opening van een grote Arabische discotheek.

Bron: Haags pop podium

(toegevoegd:06-07-2001/10:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws