Winnen: Over het IJ festival

Partyscene Redactie | 16 juli 2001
headlines


Het festival is terug op de oude stek, de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ditmaal zijn er weer tal van voorstellingen en niet te vergeten, de feesten.
Over het IJ is een festival dat cultuur en feest samensmelt tot een spannend geheel. Overdag zijn er verschillende voorstellingen, je kunt een hapje eten op de NDSM-werf en op zaterdagavond is het tijd voor de feesten.
Zaterdag 21 juli komt Earth naar het IJ met 'Het Witte Vuur', een feest in het teken van de auto. Per, Sander Kleinenberg en Danny Howells zullen voor de echte Earth-sound zorgen. Een week later komt Speedfreax met een rock & roll thema. Groovemaster Johnson, VanBellen en The Discotwins zijn enkele namen van deze avond. Elvis himself zal ook zijn gezicht laten zien. Op 4 augustus is Paradisco aan de beurt met een rollerdisco en op 11 augustus komt Pizazz! met zijn eigen groovy Chigago-sound.
Centraal op de NDSM-werf is het Heldenplein, een podium waar de bezoekers een ode brengen aan hun held. Tijdens het festval is er keuze uit maar liefst vier voorstellingen. De bekende theatergroep Dogtroep geeft een voostelling 'Onno: Remade in Moskou'. Hierin laten onder andere dansende zeecontainers je een uur en een kwartier lang verbazen. Naast Dogtroep kun je cultuurshoppen met de voorstellingen Kung Fu, Lieber Gorilla en lachen met Freshwagon. Dit is stand-up comedy op zijn best met onder andere Howard Komroe, Jan Jaap van der Wal en dj Mel.

Het Over het IJ festival is er van 17 juli tot en met 11 augustus.

(toegevoegd: 05-07-2001/12:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws