Nieuwe Groove Armada wordt funky

Partyscene Redactie | 2 december 2001
headlines


Geruchten gaan dat het danceduo Groove Armada samenwerkt met funk-legende Nile Rodgers op hun nieuwe album. Groove Armada, bestaande uit Tom Findlay en Andy Cato zijn hard aan het werk aan hun nieuwe (tot nu toe nog naamloze) album.

In de afgelopen 7 maanden hebben ze achttien nummers afgewerkt waaronder samenwerkingen met Jeru the Damaja en soul zangeres Me'Shell Ndegeocello. In hoeverre Nile Rodgers invloed gaat hebben op het nieuwe album is nog niet bekend.
Op het vorige album "Vertigo" bracht het duo een gevarieerde en intelligente mix van ambient, funk, hop-hop, klassieke disco en house.
In Engeland leverde dat een zilveren album op, er gingen 68.000 exemplaren over de toonbank. Het album werd net als de drie uitgebrachte singles van het album in de top 20 genoteerd.
Groove armada zal binnenkort een live show spelen in Amerika op het dak van het Sony gebouw tijdens de Miami Winter Muziek Conferentie.
Binnenkort zal de Armada gaan touren om de release van het nieuwe album te ondersteunen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het resultaat.


(toegevoegd: 12-02-2001/11:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws