Cristian Vogel

Partyscene Redactie | 10 oktober 2000
headlines

Hoe kwam je aan de titel van je nieuwe album?

“Chili heeft met 415 stranden de langste kustlijn van alle Zuid-Amerikaanse landen. En dus hebben ze er een veelomvattende reddingsbrigade, luisterend naar de naam Rescate 137. Toen ik vorig jaar eventjes terug was in mijn geboorteland, nam ik een frisse duik in de golven op een van die honderden stranden. Al dobberend in zee, zag ik een bordje op het strand met Rescate 137. Ik keek om me heen en barstte in lachen uit. Ik zag mezelf al verdrinken en om hulp schreeuwen, met in de verte dat telefoonnummer op m’n netvlies. Als ik ga zwemmen, laat ik m’n mobieltje op het droge.”

Het Super_Collideralbum werd zeer enthousiast ontvangen in de pers. Was het moeilijk om met een opvolger te komen?

“Achteraf gezien ben ik het meest trots op dat Super_Collideralbum. Daarom vond ik het inderdaad moeilijk om met een opvolger te komen. Ik wilde niet terugkeren met een ‘rechttoe-rechtaan’ techno-album. Maar tegelijkertijd wilde ik niet dat m’n fans van me vervreemdden. Gek hè, dat ik na zeven albums nog altijd die onzekerheid heb?”

Waarom kan je ‘Rescate 137’ het beste over een koptelefoon beluisteren?

“Dan hoor je heel andere dingen. Ik wilde geluiden ‘verstoppen’ in de mix, een beetje zoals Brian Eno doet. Wie goed luistert, hoort veel interessante dingen. In plaats van mijn muziek door de strot van de luisteraar te duwen, trek ik ze nu een nummer binnen. Dat is een heel andere benadering.”

Het album ‘Rescate 137’ en de single ‘Whipaspank’ (met remixes van Cylob en Tube Jerk) zijn op Nova-Mute.

Tekst: René Passet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws