De plaat van...Isis

SusanneW | 3 mei 2012
interviews

In de rubriek ‘De plaat van …’ vragen we dj’s, producers, promotors en andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Deze keer Isis, de ex-nachtburgemeester van A'dam, die afgelopen weekend haar 20-jarige jubileum als dj vierde.

Wat is jouw favoriete...

Seksplaat:
"Isis - 'Liberte'. Deze track heb ik drie jaar geleden gemaakt en is uitgekomen op ons label All is One. De dag voor de opnames van de vocals had ik een wilde nacht beleefd en zoals je aan me kon horen was ik nog helemaal in de 'bevrijdingsstemming."


Isis - 'Liberte'Sportplaat: "Een track genaamd 'Gaga' uit '99. Helaas ken ik de artiest niet. Lekker doorknallen! Ik ben niet zo'n sporttype, maar  het kan ook heel lekker zijn om keihard de muziek aan te hebben terwijl je 's nachts over een lege snelweg scheurt. Dit nummer doet me aan het België uit de vroege jaren 90 denken; doorhalen tot dinsdag of woensdag. Men reed er destijds, vanuit het noorden van ons land, speciaal de grens voor over."

Drugsplaat: "Alice D in Wonderland - 'Time Problem’. What’s in a name? Klassieker van de hand van onze eigen Dimitri en zijn toenmalige kompaan Eric Nouhan. Ik heb ooit samen met deze heren de Eiffeltoren beklommen, na afloop van een optreden van Dimitri in Parijs. Als je dan de climax van dit nummer checkt en dat keihard zet, dan heb je ongeveer de vibe van toen te pakken (1991). Je had die Fransen moeten zien hoe wij te voet naar de top gingen met de getthoblaster op tien."

Alice D in Wonderland - 'Time Problem'Plasplaat: "Een lekker lange plaat natuurlijk, Matthew Johnson - 'Learning to fly (dub)’ is hier met zijn 12 minuut  en 19 seconden wel een goede voor. Plasanekdotes heb ik helaas niet voor jullie, maar ze zijn natuurlijk bekend: mannelijke collega's die in het donker per ongeluk in een platenkoffer pissen, etc."

Jankplaat: "Robert Babicz - 'Tibilisi (Reprise)'; deze zou het ook erg goed doen in een film (mocht-ie daar al niet in zijn gebruikt). Als je dit geen tear jerker vindt, ben je een koude. Heel emotioneel. Ik ben sowieso erg gevoelig voor strings. Als kind wilde ik viool spelen, maar dat mocht niet van mijn vader, want dat vond-ie kattengejank. En daar moest ik dan juist van huilen. Zielig, hè?"

Robert Babicz - 'Tibilisi (Reprise)Dansplaat: ‘Bang Bang’ is echt zo'n warme feestplaat met een stuwende en tegelijkertijd aanzuigende werking, maar hij mag een beetje opgepitcht worden om echt goed los te gaan. Als je jezelf echt lekker laat gaan op de dansvloer, daar knap je zo van op! Ik moet echt minimaal eens per zo veel weken ook echt even zelf ergens raven, zonder verplichtingen. Ik heb daar best wel eens moeite mee, omdat ik toch ook elk weekend moet werken."

Reisplaat: "Art Department - 'Wakinda Park’, lekker laidback and wondering at the same time. Sounds like a journey to me! Ik reis natuurlijk veel en dat kan behoorlijk hectisch zijn. Dit nummer neemt je heel chill mee on a stroll. Doet me denken aan één van de eerste parkraves van 2007. Met een portable draaitafel op batterijen!"

Art Department - 'Wakinda Park’

Relaxplaat: "Rubag Wruhme - 'Yellow Sunset’. Robag Wruhme is één van mijn favoriete artiesten van het moment. Dit is ook weer zo'n verfijnde compositie; melodieus elektronisch, mooi! Op zondagmiddag begint mijn weekend. Eerst proberen uit te slapen, dan langzaam de dag beginnen, ook al is deze al half voorbij. Eigenlijk is de zondagavond de vrijdagavond voor deejays."

Lachplaat: "Enzo Siffredi - 'Spider Pig (Clean The Pig Bootleg)'; dit is echt een hele blije en bijzondere plaat. Daar krijg ik een grijns van op mijn hoofd. Ik moet dan denken aan Wappie New Year, waar de tent echt uit zijn voegen barstte toen ik hem draaide. Iedereen verkleed alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dan het dak er af! Alleen op vinyl te krijgen via Einfach."

Unders - 'Spider Pig'Verliefdheidplaat: " 'Elle et moi - Joakim remix’. Ook hier doet de titel het een en ander vermoeden. Deze disco glijdt lekker door, het is nog maar een kwestie van dichterbij komen en de innige omhelzing kan van start! Ik ben al drie jaar gelukkig samen en geniet nog steeds van onze bijzondere liefde."

Website Isis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws