Dancefair 2014: in gesprek met Roul and Doors

Sanne Ruhaak | 15 februari 2014
interviews


In de VIP-ruimte van Clublife tijdens Dancefair kwam het duo Roul and Doors langs. Tijd om hen eens aan de tand te voelen over hun plannen voor dit jaar.

Met de releases van hun singles, remixes en een spetterende show op Sensation achter de rug was 2013 een jaar om trots op te zijn voor het dj-duo Roul and Doors. En ook dit jaar begon niet verkeerd voor de jongens: ‘Onze nieuwe single 'Follow The Sound' belandde gelijk op de negende plaats in Beatport. Daarnaast hebben we heel wat boekingen voor het buitenland staan dus ja, het gaat best lekker!’ En als het aan de jongens ligt wordt het alleen maar mooier. ‘2014 wordt het jaar van heel veel nieuwe muziek. En we hebben veel grote festivals in optie staan, maar die houden we nog even geheim.’

Twee persoonlijkheden

Een opvallende remix die eraan zit te komen is die van Christina Perry, voor Roul and Doors de eerste keer dat ze zich vastbijten in een popplaat. Hoe zijn ze daarmee aan de slag gegaan? ‘Het was een hele andere insteek dan een clubplaat. Toen we begonnen bleven de ideeen maar komen, op een gegeven moment hadden we er wel een stuk of vijftien op de plank liggen.’ Dat zal wel tot de nodige discussie leiden, of niet? ‘Op dat punt zitten we eigenlijk wel op één lijn’, reageert het duo.

Impliceren ze daarmee dat dit op andere fronten helemaal niet het geval is? ‘Ja, je hebt natuurlijk wel te maken met twee persoonlijkheden’, geven de jongens lachend toe. ‘Af en toe is dat moeilijk, maar meestal is het gewoon leuk en helpt het je muziek verder. Stein is bijvoorbeeld superzakelijk en heel sterk in de marketing. Hij is scherp in horen wat commercieel klinkt en houdt de planning altijd goed op orde’, somt Roel de kwaliteiten van zijn collega-dj op. En Roel? ‘Hij is duidelijk de creatieve van ons twee. Ik kwam er snel genoeg achter dat ik daar wat minder sterk in ben. Nu verdelen we dat een beetje en leren we vooral veel van elkaar’, zegt Stein.

Geen wereldberoemde vocal

Voordat de jongens weer verder moeten zijn we benieuwd of er nog een eigen album in de pijpleiding zit. ‘Absoluut’, zeggen de jongens zonder nadenken. ‘Een vocale plaat maken lijkt ons heel gaaf. Maar wanneer die er gaat komen weten we nog niet.

We zijn heel kritisch en willen echt met iets nieuws komen’, verklaren ze. Een goede vocal is daarbij natuurlijk essentieel en dat hoeft van het duo niet per se een wereldberoemde artiest te zijn. ‘We merken dat er  hele goede stemmen in de underground-scene te vinden zijn. We hopen daar iets moois en unieks te ontdekken.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws