Interview: beukprins Bart Skils over Drumcode, Awakenings en meer

Geert van der Klugt | 24 augustus 2018
interviews

bart skils drumcode

Als frontman, organisator en bovenal liefhebber van festival VOLTT leerde Bart Skils ruim tien jaar terug de techno-, house- en dancescene van binnenuit kennen. Twintig jaar later galmt het meterslange beuk-cv iedere release-, set- en voorkomen door tussen de maten. En alhoewel Bart via track 'Your Mind' wereldwijd technoliefhebbers de hand schudde, was de plaat verre van het begin. Wij spraken met de gerenommeerde beukprins om het verhaal- en gezicht achter de Drumcode-platenhoes te verkennen. 

VOLTT, Awakenings, Drumcode

'Eind jaren 90 liep ik Adam Beyer tegen het lijf tijdens mijn eerste grote optreden in de Gashouder', vertelt Bart. 'We staan sindsdien in contact, maar de intensieve samenwerking begon recent. Sinds ik op Beyer's label Drumcode release ben ik als dj sky-high gegaan.'

'Dat is nieuw. Ik heb tig jaar VOLTT op de NDSM-werf georganiseerd, maar full-time achter de decks staan laat weinig tijd over voor andere projecten. De liefde die VOLTT nodig had kon ik niet leveren, dus zijn we gaan malen. Samen met Rocco (red. organisator van Awakenings) en Adam Beyer is het idee voor Drumcode Festival tot stand gekomen: het lijkt de logische keuze; een optie waarin zowel onze muzikale- als organisatorische ervaring naar voren komt.'

Onbehoorlijk

Van coördinatie naar de praktijk. Geen sturing, maar de handen uit de mouwen; vingers aan de knoppen; trinitus aan de oren. Niet enkel de beruchte Bart Skils-liveshows zijn onbehoorlijk hard: knallers als Shadowprint, Your Mind en The Sweep spreken boekdelen - boekdelen over technotalent in haar hardste, voorspelbaarste, doch voldoenendste vorm.

LEES OOK: In gesprek met Paul Kalkbrenner: 'blijf niet hangen op feestjes zonder vrouwen'

Geen ritmisch geneuzel, maar vier bij vier hoekbeuken. Bart vertelt: 'Ik produceer met een enkel doel: aansluiting bij volledige sets. Wanneer ik draai weet ik exact wat ik kwijt wil: met dat perspectief duik ik de studio in.' Of dat perspectief werkt? Spreekt voor zich. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws