Terugblikken op 2010 met Steven P

Partyscene Redactie | 27 december 2010
interviews

Een vruchtbaar jaar voor mooie elektronische muziek

2011 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2010 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer Steven Pieters van het Triphouse Rotterdam)-collectief en het gezicht achter Brandend Pakhuis; zijn eigen verjaardagsfeestje.

Muzikaal hoogtepunt: Tijdens NYE draaien in Turijn voor 40.000 hossende Italianen. Krijg weer kippenvel als ik eraan terug denk. Check het filmpje, meer uitleg is overbodig.

Steven P @ NYE, Torino

 

Muzikaal dieptepunt: Het afschaffen van de Dance Parade in Rotterdam. Ok, eerlijk is eerlijk: het was al een aantal jaar behoorlijk aan het afglijden, maar dat had wat mij betreft meer met de invulling te maken dan met de parade zelf. Als de wagens verdeeld zouden worden onder de organisaties die op dit moment de kar trekken in de Rotterdamse underground, zou je er echt een bijzonder leuk evenement van kunnen maken, dat als visitekaartje kan fungeren voor alle leuke dingen die op dit moment onder de radar plaatsvinden. Aboutaleb en zijn gevolg moeten echt de rol van dance-evenementen een keer op waarde gaan schatten. Het beleid van de Gemeente Rotterdam op dit gebied blijft teveel gestoeld op angst en onkunde.Verder blijft de Beatport top-10 echt om te janken, het is jammer dat zoveel dj’s in die valkuil trappen. Godzijdank hebben we in Rotterdam nog de Clone, misschien wel ’s werelds beste platenzaak, die ervoor zorgt dat ik vrolijk door kan gaan met het draaien van vinyl!

Aanstormend talent gespot: Ieder jaar blijven er weer frisse nieuwe dj’s opduiken die mij aangenaam verrassen met hun passie voor muziek en onderscheidende smaak. Dat meer dan twintig jaar na de introductie van house in Nederland de stroming nog steeds zoveel mensen inspireert om te gaan draaien, geeft aan dat het genre nog lang niet op z’n retour is.Elke generatie geeft er zijn eigen twist aan en op die manier blijft het zichzelf opnieuw uitvinden. Er zijn heel veel getalenteerde dj’s en producers actief maar in het bijzonder wil ik graag Alex Jansen, Jorge Spencer, Tenpa Singh en 25Places noemen.

Brandend Pakhuis Festival 2010

Beste feest/gig van het afgelopen jaar: M’n birthday bash Brandend Pakhuis Festival ging wederom alle perken te buiten. Meer dan zeventig dj-vrienden en een zee van feestende mensen die een (in de pre-sale uitverkocht!) Westelijk Handelsterrein binnenstebuiten keerden: echt een legendarisch feest! Op die manier vind ik het zeker niet erg om weer een jaartje ouder te worden. De Hard Mellow Park feesten die we dit jaar buiten hebben gegeven waren ook super gezellig. Andere optredens die een eervolle vermelding krijgen zijn Kruthuset (Stockholm) met de Studio Barnhus crew, de Drift after in Waalhalla en uiteraard het gezelligste festival van Nederland: Have A Nice Day.

Voldeed 2010 aan je verwachtingen? Ja! Het was een jaar met veel up’s en downs op persoonlijk vlak’, maar muzikaal gezien heeft het jaar mij zeker gebracht wat ik ervan hoopte. Het afgelopen jaar wederom heel veel leuke inspirerende mensen ontmoet, op mooie plekken mogen optreden en heel veel goede muziek gehoord. De Rotterdamse scene zit momenteel behoorlijk in de lift, dus het ziet goed uit voor het komende jaar.

Wat moet er beter in 2011? Afgelopen jaar zijn sommige initiatieven die onze crew heeft ondernomen maar half van de grond gekomen. Zo heeft bijvoorbeeld de opening van de Triphouse Rotterdam-winkel vertraging opgelopen doordat we vlak voor de kick off noodgedwongen moesten verhuizen naar een nieuw pand. Dat is nu bijna gereed en we gaan het weekend van 11/12 februari echt van start. Dit zal tevens de release-party zijn van de eerste plaat op ons eigen label - hierover binnenkort meer bekend via de Triphouse Rotterdam website. Verder zijn mijn goede voornemens meer discipline in de studio (afmaken waar ik aan begin), meer uitbrengen en meer optreden in het buitenland. Het nieuwe jaar begint in ieder geval goed met enkele releases, waaronder een op Darko Esser’s label Wolfskuil LTD.

Top 10 favoriete tracks van 2010:

Hieronder een kleine greep uit de lading vette platen die het afgelopen jaar in mijn tas zijn beland (in willekeurige volgorde):

TB Knudsen & D Savi – Foot Steps (Underground Quality)

Kink – Kiss The Sky (Boe)

Move D – Aspiration 2010 (Soul People Music)

BNJMN 1 – Untitled (Rush Hour)

Mount Kimbie – Carbonated (Hotflush)

Fred P – Emotive Vibrations (Finale Sessions)

Bakey USTL – Tender Places (Unthank)

ID1OTS – In The Gold Room (DJ Koze Remix) (Loeb)

Benjamin Brunn – My Heart (Ada Remix) (Areal)

Gerd – Friendly Fire (Royal Oak)

Lone – Cloud 909 (Magic Wire)

Axel Boman – Purple Drank (Pampa)

Space Dimension Controller – Love Quadrant (Kinnego)

Cosmin TRG – Sores Of Attraction (Rush Hour)

Kornel Kovacs – Baby Step (Studio Barnhus)

Nebraska – Bar Story (Rush Hour)

Soundstream – All Night (Soundstream)

Kink – E79 (Ovum)

Mark Du Mosch – Bareknuckle (Nukubus Edit) (SD)

Even Tuell – Untitled (Workshop 11)

John Talabot – Matilda’s Dream (Permanent Vacation)

Steven Tang – Verged (Aesthetic)

Leonid – Potsandpans (Sistrum)

John Roberts – Porcelain (Dial)

Roman Flugel – How To Spread Lies (Dial)

Cuthead – Sinner (Uncanny Valley)

 

En er zijn nog zoveel andere goede tracks uitgebracht dit jaar waar ik nu even niet op kan komen. Behalve de houseplaten hierboven zijn ook in andere genres heel veel mooie dingen uitgekomen (denk aan James Blake, Little Dragon, Onra, Flying Lotus etc). Echt een vruchtbaar jaar voor mooie elektronische muziek.

Fijne feestdagen allemaal en een gezond en muzikaal 2011!

Triphouse Rotterdam

Steven Pieters @ Soundcloud

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws