Boegbeelden Nighttown over sluiting Watt

Partyscene Redactie | 22 juni 2010
interviews

'Erken dat popmuziek een verliesgevende business is!'

De transformatie van Nighttown naar Watt is definitief mislukt. Een groot verlies voor de Rotterdamse uitgaanscultuur. Hoe kijken Nighttown-boegbeelden Michel de Hey en Ronald Molendijk tegen het faillisement van het poppodium aan? “Ik hoop dat iemand toch nog vol goede moed in ‘Nighttown’ wil gaan zitten.”

 

Michel de HeyWatt is niet meer. Had je het faillissement verwacht?

Michel de Hey: “Door alle verhalen in de pers was ik al bang dat het de verkeerde kant op zou gaan. Afgaande op het HEY! Feest, dat ik op 29 april gaf, was ik wel positief gestemd, aangezien dat een superavond was in een overvolle Watt. Het probleem zat hem ook niet in de avonden, maar uit de berichten begreep ik dat de schuldenlast vanaf het begin de ellende gaf.”

Ronald Molendijk:“Ja, de rekensom die iedere onderneming moet maken; wat komt er in kas en wat gaat er uit, had vanaf de allereerste dag een negatief resultaat.

Nu kan en hoeft dat in de sector popmuziek niet per definitie een sluiting van het bedrijf op te leveren. Immers is er de subsidiepot die kan worden gebruikt om de uitkomst van die som weer neutraal te krijgen.”

Welke uitgaansgelegenheid in Rotterdam moet de kar nu trekken voor de muziekliefhebbers?

 

Michel de Hey: “Persoonlijk is Catwalk mijn favoriet. Alleen is dat bestemd voor één bepaalde muziekscene, het is geen club voor in de breedte. Ik hoop dat iemand toch nog vol goede moed in ‘Nighttown’ wil gaan zitten, want de rest van de clubs hebben het helaas op dit moment niet.”

Ronald Molendijk:“Voor muziekliefhebbers blijft er weinig anders over dan een rijbewijs of een OV-jaarkaart te bemachtigen. Het gebouw van Watt was na de verbouwing ontdaan van geluidsisolatie, zodat de buurt er gek van werd. De kosten om die isolatie terug te brengen zijn erg hoog. Op die plek gaat het dus voorlopig niet gebeuren.

Off Corso en Thalia zijn fantastische plekken om te draaien of met band op te treden. Alleen hebben de bedrijven die daar de scepter zwaaien een ander doel dan het Ronald Molendijk promoten van popmuziek. Zo te zien gaat dat ze goed af, dus daar zal het ook niet gaan gebeuren.

De kar kan eigenlijk alleen getrokken worden door de heren en dames van het gemeente bestuur van Rotterdam. Erken dat popmuziek een verliesgevende business is, maar dat het echt een plek verdient om een stad als Rotterdam aantrekkelijk te houden en maken.”

Wat moet er veranderen/gebeuren in de Maasstad wil Rotterdam weer die weelderige dance-stad van weleer worden?

Michel de Hey: “Overleg tussen gemeente horeca en promotors. Kijken waar de zwaktes op dit moment liggen. Hoe gaan we de Rotterdammers en de mensen erbuiten weer de clubs in krijgen? En hoe gaan we een aansprekend nationaal geliefd dansfestival in de stad krijgen?”

Ronald Molendijk: “Niets. Die periode is geweest en komt niet terug, omdat wij dat graag willen. Dat is ook helemaal niet erg. Stromingen komen en gaan. De voedingsbodem voor dat proces is juist dat er even niets is, waardoor er weer iets spannends van uit de underground kan opbloeien.”

*Update 25/6* De gemeente Rotterdam had meer moeten doen om Watt te redden. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Poppodia en -Festivals, de VNPF, die de collectieve belangen van poppodia in Nederland behartigt.

Watt

Michel de Hey

Ronald Molendijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws