Terugblikken met...Joris Voorn

Partyscene Redactie | 17 december 2009
interviews

'2009 geen spannend jaar voor dance'

Met een nette tiende plek in RA’s Top 100 dj’s van 2009 en lovende kritieken op zijn ‘Balance 014’-mix, lijkt het een prima jaar te zijn geweest voor Joris Voorn. Toch heeft ook deze Rotterdamse dj/producer afgelopen jaar natuurlijk wel een paar dieptepuntjes beleefd…

 

Joris VoornMuzikaal hoogtepunt: Erg veel mooie albums ook met hoogtepunten als Soap & Skin, Patrick Watson en natuurlijk Moderat. Verder eindelijk mijn jeugdidolen The Pixies voor het eerst live gezien dit jaar!

Muzikaal dieptepunt: De techniek heeft me dit jaar helaas twee keer echt in de steek gelaten op het podium, in Brazilië en Italië. Je kunt het rustig een dieptepunt noemen als je met handen in het haar voor een paar duizend mensen machteloos naar je laptop staat te turen.

Muzikaal is 2009 helaas niet echt een spannend jaar geweest voor dance, dat blijkt wel uit de moeite die ik heb om een fatsoenlijke top 10 in elkaar te zetten. Veel (erg goede, dat wel) functionele muziek, maar echt memorabele platen en toekomstige classics zijn er weinig gemaakt, althans ik kon ze niet vinden. Resultaat hiervan is dat ik mijn dj-sets vaak heb gebouwd rond steeds wel dezelfde peaktime platen, bij gebrek aan beter… Hoop dat het in 2010 ook echt afgelopen is met de gesamplede wereldmuziek!

Aanstormend talent gespot? Heel weinig, ondanks de eindeloze stroom demo's, waar ik helaas niet eens aan toe kom ze allemaal te beluisteren.. Het lijkt er soms ook op dat mensen geen talent meer willen zijn en hun eerste muzikale experimenten meteen gedraaid willen zien worden door alle grote dj's. Wie maakt er eerst nog een paar jaar muziek op zijn slaapkamer, om vervolgens de allerbeste tracks te kiezen voor een eerste release?

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: Enorm veel goede gigs gehad dit jaar. De besten waren toch wel Picnik Electronik in Montreal, Audioriver in Pole, We Love Space en Cocoon in Ibiza, 5 days Off in Amsterdam en B2B met Dylan in Womb Tokyo. Oh ja, met een dikke eervolle vermelding voor Extrema Outdoor!

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? Voor mij persoonlijk had ik niet durven hopen dat het zo'n goed jaar zou worden. Ik ben erg blij met de goede reacties op mijn ‘Balance 014’Mix CD. Ik heb er vier of vijf maanden lang aan gewerkt en het is fijn te zien dat die tijdsinvestering het driedubbel waard is geweest. Ook leuk dat mijn 'Dusty House' gelegenheidsproject zo goed opgepikt is! En ondanks de zo nu en dan falende techniek op het podium, ben ik erg blij met de technische ontwikkelingen die mijn dj-sets enorm veel interessanter hebben gemaakt.

Wat moet er beter in 2010? Ik heb alles hierboven al wel geschreven geloof ik...

Jouw top 10 favoriete tracks van 2009 (in willekeurige volgorde):

1   Dennis Ferrer – ‘Hey Hey ‘(DF's Attention Vocal Mix) (Objektivity)

2   Filippo Moscatello – ‘Furio Wild Beach’(Moodmusic)

3   Einmusik – ‘Atl Antis’ (Einmusika Recordings)

4   Julien Chaptal – ‘Mamdaye’ (Remote Area)

5   dOP- ‘Vsop’ (Eklo)

6   Super Flu – ‘Lyla Sucks Lemon’ (Monaberry)

7   Ronan Portela – ‘Beat Up’ (Foundsound)

8   Livio & Roby & George G. – ‘Grand Final’ (Fumakilla)

9   Dosem – ‘Beach Kisses’ (Joris Voorn Green Mix) (Green)

10 Guy Gerber – ‘Stoppage Time’ (Reshuffle Remix) (Bedrock)

MySpace Joris Voorn

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws