Kaarsjes uitblazen met Paul Hazendonk

Partyscene Redactie | 1 februari 2007
interviews

Het wordt een georganiseerde rotzooi

Een beetje dj die jarig is, geeft tegenwoordig een feest in een club. Nu kun je het zo gek maken als je wilt. Michel de Hey huurt het voormalige vertrekpunt van de Holland Amerika Lijn af. Stadsgenoot Paul Hazendonk pakt het feest ter ere van zijn vijfentwintigste verjaardag kleiner, maar daardoor niet minder gezellig, aan. Zaterdag worden de slingers opgehangen in het Bootleg DJ Café, waar Paul zijn dj-vrienden en stapmaatjes uitnodigt om zijn verjaardagfeestje mee te vieren.

Ondanks dat de vinylverkopen zijn geslonken, ziet Paul de schjoonheid van een plaat nog wel inWaarom vieren dj's hun verjaardag altijd in een club en niet gewoon thuis?

Paul: “Ik doe het beiden. Thuis voor mijn meest intieme vrienden en vriendinnen, in de Bootleg ook voor vele kennissen die je door de jaren heen hebt leren kennen in het uitgaanswereldje. Bovendien is het natuurlijk gewoon gezellig om een feestje te geven, om welke reden dan ook.”

Je werkt bij Basic Beat. Hoe is het gesteld met deze platenwinkel?

Paul: “Als ik kijk naar wat er om ons heen gebeurd, mogen we niet klagen. Ik zou liegen als ik zeg dat het top gaat met de winkel. De vinylverkopen zijn drastisch omlaag gegaan, maar het is nog steeds rendabel om de zaak open te houden. Dat is te danken aan het feit dat we online redelijk wat plaatjes verkopen die de wereld over gaan. Als we het puur van de mensen moeten hebben die echt naar de Binnenweg komen voor hun plaatjes, dan zou het een lastig verhaal worden.”

Redt Basic Beat het wel in tegenstelling tot een aantal andere platenzaken op de Nieuwe Binnenweg? Is er sprake van teveel concurrentie?

Paul: “Ik kan natuurlijk moeilijk in de toekomst kijken, maar op dit moment hebben wij geen plannen om te stoppen. De combinatie platenwinkel/webshop/platenmaatschappij levert genoeg geld op om de huur van het pand te kunnen betalen. Bovendien kunnen we ervan eten.

Concurrentie houdt je alleen maar scherp, je probeert dingen op te pakken die anderen laten liggen. Maar er moet worden gezegd dat nog teveel mensen in Rotterdam uit dezelfde vijver vissen.”

Je draait al jaren veel in Oost-Europa. Hoe is de sfeer daar in de clubs, vergeleken met je thuisbasis Rotterdam?

Paul: “In Oost-Europa wisselt dat echt per land en regio. Over het algemeen is de sfeer echt top. Mensen gaan er helemaal voor, leven voor het weekend na een week hard werken. Ik moet wel zeggen dat het in Kroatië tegenwoordig aan de kust veel leuker is dan in het binnenland, en dat was vroeger wel anders. Enig minpuntje aan Oost-Europa is dat de mensen muzikaal een beetje achterlopen. Je moet het aantal minimal, emotek, techhouse (of hoe je het ook allemaal wilt noemen) plaatjes in je set beperken, want anders verliest het publiek zijn interesse (uitzonderingen daargelaten). Als ik naar een Oost-Europees land ga, neem ik vooral mijn good old technoplaatjes mee.

De vergelijking, wat betreft de sfeer, met Rotterdam is niet te maken. Rotterdam mist op het moment een club waar je iedere week, vrijdag of zaterdag, die garant staat voor goede underground housemuziek. Al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd wel steeds betere verhalen hoor over Herr Zimmermann.”

Kom vroeg en scoor een gratis glas champagne!Zoveel bevriende dj's op je verjaardagsfeestje uitnodigen is vragen om problemen.

Paul: “Het zal inderdaad wel een georganiseerde rotzooi worden ja. De Bootleg gaat al om 21:00 open en sluit om 06:00. Tijd genoeg dus voor de nodige back2backsessies en een live-optreden van Tundra (houd die jongen in de gaten!). De mensen die op tijd komen, krijgen een glas champagne. Ik heb ook een gerucht gehoord dat er candy girls aanwezig zijn, die het één en ander uit gaan delen.”

Wat brengt 2007 voor Paul Hazendonk?

Paul: “Ik heb zojuist weer wat nieuwe producties afgerond en ben met vrij veel remixes bezig voor jan en alleman. Als eerste een remix die ik heb gedaan van een track van Jesse Somfay (op mijn eigen Manual-label). Op die EP staat overigens ook een Avus-remix, dus dat wordt een klappertje. Ook werk ik samen met Qbical en met Tundra aan een track. Daarnaast wil ik de stijgende lijn van mijn label Manual Music doortrekken in de vorm van een paar sterke releases en labelavonden in onder meer Doornroosje en Patronaat.”

Een rits bevriende dj’s staat de jarige job aanstaande zaterdag bij in het Bootleg DJ Café: Robbie Pardoel, Annex, Francesco Pico, Roell Sapphire, Tim J, Dave Harder, Warren Fellow, Boris Ross, Joey Macnack, Taras en Tundra (live). Het feest begint om 21:00 uur en eindigt om 6:00. De entree is gratis en je wordt thuisgebracht met een zak snoep. Paul, alvast gefeliciteerd jongen!

Nieuwsgierig naar de sound van Paul? Download zijn set, opgenomen in oktober 2006, dan eens => Paul in the mix

 

Paul Hazendonk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws