Innercity houdt vol

Partyscene Redactie | 28 november 2006
interviews

'Vertrek Duncan niet van invloed op voortbestaan Innercity'

Wij kunnen niet om de Nederlanders die fantastische platen uitbrengen heenOp zaterdag 16 december vindt Innercity plaats in de Amsterdamse RAI. Het programma van deze editie, genaamd ‘Music is the answer’, bestaat uit behoorlijk veel artiesten van eigen bodem. Gérard Zwijnenburg (ID&T) legt uit waarom: “Wij kunnen gewoon niet om deze dj’s heen!”

De eerste 'geheel vernieuwde' editie van Innercity was, ondanks een zeer sterke programmering, allesbehalve uitverkocht. Waar ligt dat aan?

Gérard: “Als je een nieuwe weg inslaat, dan haken sommige bezoekers af, omdat deze niet bij hen past. Wij verwachtten vorig jaar dan ook zeker niet hetzelfde aantal bezoekers als in voorgaande jaren. Maar voor ons en de mensen die afgelopen jaar aanwezig waren op Innercity, was het een geslaagd feest. Dat is het belangrijkste.”

In tegenstelling tot de productiekosten (minder zalen, minder dure dj's) is de ticketprijs niet verlaagd. Waarom niet? Ligt de drempel voor een bezoeker niet lager om te gaan bij een lagere prijs?

Gérard: “Uiteraard wordt de drempel mede bepaald door de prijs. Maar het is niet mogelijk om een dergelijk kwalitatief evenement te organiseren op een A-locatie voor een lagere toegangsprijs. Als Innercity in deze vorm op een andere locatie wordt georganiseerd en de mogelijkheid zou zich aanbieden om de prijs te verlagen, dan zouden we dat zeker doen.”

De line-up van Innercity bestaat uit een groot aantal nationale dj's die week in / week uit al in diverse Nederlandse clubs te bewonderen zijn. Wat is in dat opzicht nog de meerwaarde van het event?

Gérard: “Wij kunnen niet heen om de Nederlandse artiesten die waanzinnige producties uitbrengen, zoals 2000 and one, Dave Ellesmere, Michel de Hey, Fedde Le Grand, Benny Rodrigues en Shinedoe. Zij zijn inderdaad vaker te zien in ons land, maar dat houdt niet in dat ze daardoor minder interessant zijn voor Innercity. De meerwaarde zit hem in de totale programmering.”

 

Als je een nieuwe weg inslaat, dan haken sommige bezoekers afWelke dj’s die jullie graag hadden geboekt voor Innercity, waren niet beschikbaar?
Gérard: “Er zijn internationale artiesten benaderd voor Innercity die niet beschikbaar waren, zoals Sven Vath, Dave Clarke, 2ManyDJ's, Rush, Tiga, Josh Wink, Roger Sanchez, Wighnomy Brothers, Miss Kittin, Steve Bug, Erick Morillo en Tiefschwarz.

Het was voor de uitstraling van de algehele line-up misschien fijn geweest om nog een headliner te hebben.” 

Heeft ID&T de ambitie om Innercity, net als Sensation, in het buitenland op te zetten?

Gérard: “Voorlopig richten we ons in het buitenland alleen op Sensation. Afgelopen weekend was Sensation Polen in Wroclaw een groot succes. Er staan nog een hoop landen op de agenda. Maar Innercity is een erg vooruitstrevend feest, zelfs voor Nederlandse begrippen. Wij denken daarom dat het buitenland nog niet klaar is voor Innercity.”


Blijft Innercity bestaan, nu er met het vertrek van Duncan Stutterheim een flinke koerswijziging binnen ID&T heeft plaatsgehad?
Gérard: “Het vertrek van Duncan heeft geen effect op de nieuwe koers die ID&T heeft ingezet. Tot enkele maanden geleden werd er geworsteld met onder meer radio en horeca. We hebben alles aan de kant geschoven wat niet direct binnen onze core business valt. We concentreren ons alleen op de evenementen, dus ook op Innercity.”

Innercity heeft een iets ‘serieuzere’ uitstraling dan voorheen, maar uiteindelijk moet het op de dansvloer wel feest zijnWat is jullie favoriete aflevering van Innercity tot nu toe?  
Gérard: “Wat mij het meeste bijstaat van de thema-edities, is de Russische met MC Vika Kova gekleed als Russische generaal. Zij kondigde de artiesten bij de mainstage op een geweldige manier aan! Muzikaal gezien was vorig jaar zeker mijn favoriete aflevering. Het dak ging er ook echt af. Innercity heeft een iets ‘serieuzere’ uitstraling dan voorheen, maar uiteindelijk moet het op de dansvloer wel feest zijn. Dat was zeker het geval.”

Waarmee onderscheidt Innercity zich van de overige grote indoorfeesten?  
Gérard: "Er is momenteel geen ander en groter feest waar de muziekstijlen, geprogrammeerd op Innercity, bij elkaar worden gebracht."

Het complete programma:

RED: Felix Da Housecat, Benny Rodrigues, Joost van Bellen, Kubus ft BangBang, Coburn

GREEN: Pet Duo, Miss Djax, Technasia, Dave Ellesmere, Dimi Angelis

YELLOW: Loco Dice, Bart Skils, Marc Houle live, Monika Kruse, 2000 and One, Mal Borrowed & Frei Bauwerker

ORANGE: Michel de Hey, Shinedoe, Dexter live, Aardvarck, Coming Soon, Warren Fellow

BLUE: Sebastian Ingrosso, Erick E ft Mc Gee, Fedde Le Grand, Marnix, Victor Coral

Naam: Innercity 2006, Music is the Answer

Locatie: Amsterdam RAI

Datum: 16 december 2006

Tijden: 22.00 - 07.00 uur

Tickets: 47,50 euro (ex. Fee)

Tickets online: Ticketonline 

 

www.innercity.nl

www.id-t.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws