Binnenstebuiten: Sven Väth

Partyscene Redactie | 18 oktober 2006
interviews

Mijn te avontuurlijke dochter baart me zorgen

Het Boeddhisme is het meest vreedzame geloofWat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In de serie Binnenstebuiten leren we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter kennen. Dit keer de Duitse technogoeroe Sven Väth. Over een knellende navelstreng, een avontuurlijke dochter en het boeddhisme.

Naam:
Sven Väth
Woonplaats: Offenbach vlakbij Frankfurt
Geboren: Op 26 oktober 1964. Een nogal heftige geboorte met veel complicaties. Ik stikte bijna, omdat de navelstreng om mijn nek zat gekneld.
Gezin: Ik heb een oudere en een jongere broer. Verder kom ik uit een gezin, met energievolle, luidruchtige en gepassioneerde ouders.
Opvoeding: Het belangrijkste van mijn opvoeding is dat mijn ouders me al op vroege leeftijd 'vrij' lieten. Zodoende was ik al op jonge leeftijd onafhankelijk.
Kinderen: Ik heb een dochter van zeventien. Het meisje is mij de laatste tijd een beetje te 'avontuurlijk'. Daar maak ik me grote zorgen over.
Verliefd, verloofd of getrouwd? Ik heb een vriendin.
Opleiding: De dingen die ik geleerd heb, zijn voornamelijk voortgekomen uit het reizen. Draaien en het maken van muziek heb ik mezelf aangeleerd.
Jeugdidealen: Vroeger wilde ik piloot worden, omdat ik zo van reizen houd.
Karakter: Ik ben een optimistisch, creatief en actief persoon. Verder ben ik erg ongeduldig.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Als een marathon partysjamaan. En een goede gesprekspartner.

Ik ben een dj die ook wel eens een plaat maaktHobby's? Sporten, lekker eten, reizen en Ibiza.
Sport: Ik heb een personal trainer. Verder: zwemmen, hardlopen, fietsen en yoga.
Vakantie: Ik houd van Azië. Mijn safari in Afrika vorig jaar was ook te gek.
TV: Ik kijk naar het nieuws, documentaires en goede films. 'Everything else sucks!'
Vrije tijd: Goede restaurants, bars, theaters. Een wandeling door het bos.
Stad: 'I love Tokyo!' De stad van de toekomst, als je het mij vraagt. Vooral vanwege de architectuur, snelheid van leven en cultuur.
DJ of producer? Ik ben een dj die ook wel eens een plaat maakt.
Ben je miljonair? Mijn vermogen, geïnvesteerd in al mijn projecten, is geschat op meer dan een miljoen euro. Maar dat kun je niet aflezen van mijn bankboekje. Ik vind dat je geld altijd moet investeren. Anders sta je stil.
Goede doelen? Onlangs draaide ik vrijwillig tijdens het Life Ball in Wenen. De opbrengst van de kaartverkoop was bestemd voor het Aids fonds.
Geloof: Het Boeddhisme, want dat is het meest vreedzame geloof.

Sven Väth draait aanstaande vrijdag in het Amsterdamse The Sand, back2back met Ricardo Villalobos. The Sound of the Seventh Season, gemixt door Sven Väth, is nu verkrijgbaar.

Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws