dik. #1: Thomas Vahe

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Doodgegooid met de jazzplaten van Lionel HamptonThomas Vahe laat de zon schijnen

Aanstaande zaterdag vindt de eerste editie van dik. plaats, een nieuw platform voor eigenzinnige en actuele dansmuziek. De avond wordt geopend door de Haagse dj Thomas Vahe. Via drie draaitafels zal hij zijn brede sound - van minimale en diepe house, tot stevige, soulvolle techno - ten gehore brengen. .

Omschrijf je dj-stijl
Thomas Vahe: "Techno met veel percussie. Ik ben de laatste jaren wat breder gaan draaien. Op zoek naar nieuwe combinaties, zoals de strings van de Detroit-techno met special effecten en de wat stevigere housesound - een mix van clickhouse en minimal techno."

Welke dj's en/of producers inspireren jou?
Thomas Vahe:
"-Jeff Mills, de drie decks wizzard. Helaas zijn sommige van zijn sets minder spectaculair dan vroeger. Daarom haal ik vooral veel inspiratie uit zijn oude sets. De mix-cd 'Live @ the Liquid Room in Tokyo' (Mix-up '94) is daar een goed voorbeeld van. Wat betreft het mixen met drie decks heb ik daar veel van opgestoken. Met de producties van Jeff Mills is echter nog steeds helemaal niets mis.
-Lionel Hampton is een geweldige jazz-vibrafonist. Hem bewonder ik eveneens. Mijn vader is een groot jazzliefhebber, met als gevolg dat ik er in mijn jeugd mee ben doodgegooid. Vooral met de muziek van Lionel Hampton."

Je produceert ook muziek. Draai je komende zaterdag ook eigen producties?
Thomas Vahe: "Mijn producties zijn te stevig voor de tijd waarop ik geprogrammeerd sta. Bovendien ben ik nog geen behendig mixer met cd's. Maar in de nabije toekomst zal daar verandering in komen."


Wat vind je van Club Rotterdam?
Thomas Vahe: "Ik was er een aantal weken geleden, toen Ame draaide. Voor mij een bijzonder leuke avond, en een aangename kennismaking met het podium waar het zaterdag allemaal moet gebeuren."

Wat is voor jouw ultieme dik. line-up?
Thomas Vahe: "Als opener Deadbeat. Gomez neemt het vervolgens over. Dat is een Britse rockband, die rock op een fijne manier mixt met elektronische muziek. De ideale afsluiter is wat mij betreft Cristian Vogel."

Wat kunnen de bezoekers van dik. zaterdag 8 april van jou
verwachten?

Thomas Vahe: "Een dynamische mix van alles wat de elektronische dansmuziek te bieden heeft. Daarbij is het mijn taak om het publiek op te warmen voor Heiko M/S/O."

Thomas Vahe draait zaterdag 8 april in Club Rotterdam tijdens dik. #1 van 23:00 tot 01:00. Win vrijkaarten voor dik.

Thomas Vahe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws