Pedro Morais (B.U.M.B.)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Bij ons kan je met 150 man al een feestje bouwen


Het zal de meeste clubbers niet zijn ontgaan. Er ontplooien zich weer een aantal nieuwe initiatieven in Rotterdam. Een van die initiatieven is de B.U.M.B. - een kleine club aan de Weena Zuid, waar de afgelopen weken al een aantal geslaagde feesten hebben plaatsgevonden. Voor Love2party tijd voor een aantal vragen aan Pedro Morais, initiatiefnemer van de B.U.M.B.

Tekst: Swan


Love2party: Wie zit er precies achter de B.U.M.B.?
Pedro: "Ik ben de eigenaar, en wordt door een aantal personen ondersteund die de PR en programmering voor hun rekening nemen."

Love2party: Doe je naast het runnen van de B.U.M.B. nog andere dingen?
Pedro: "Jazeker. Ik ben tevens eigenaar van Bar P., aan de Withe de Withstraat. Daar ben ik mee begonnen. Later kreeg ik ook de mogelijkheid om de B.U.M.B. te openen."

Love2party: Heb je daar nog een speciale studie voor gevolgd?
Pedro: "Nou, eigenlijk heb ik bouwkunde gestudeerd. Totaal iets anders dus. Maar dat is wel de reden dat ik juist zo geinteresseerd ben in de bouw van de B.U.M.B. Het ondergrondse en het eigenzinnige interieur spreken me erg aan."

Love2party: Sinds wanneer zijn jullie precies open?
Pedro: "Sinds vorig jaar augustus."

Love2party: Wat is de maximale capaciteit van de B.U.M.B.?
Pedro: "We bieden plaats aan 400 tot 450 bezoekers."


Love2party: Vroeger heette de horecagelegenheid De Blauwe Vis, waar je ook terecht kon voor een goede maaltijd. Is de B.U.M.B. nu echt alleen een club geworden?
Pedro: "Ja. Dineren kun je er niet meer. De Blauwe Vis was echt heel iets anders dan de B.U.M.B. Het pand is grondig verbouwd tot een echte club. We hebben bijvoorbeeld een heel nieuw soundsystem, dat geinstalleerd is door een gespecialiseerd bedrijf uit Noorwegen. Ook wordt het artiestenpodium nog beter en groter dan dat het was."

Love2party: Waar komt de naam B.U.M.B. vandaan?
Pedro: "De naam B.U.M.B hebben we eigenlijk van het Nederlandse woord 'bumpen'. We wilden daar een beetje een draai aan geven. Onze inrichting is er ook op gebaseerd. De holletjes en de stukken muur die naar voren komen, zijn dan ook om een soort 'klap' op te vangen. Het geluid kan als het ware worden geabsorbeerd. Verder is de naam ook origineel natuurlijk. Bar, Underground, Music, Bunker. We hebben zelfs onderzoek laten verrichten om een passende naam te vinden."

Love2party: Vanaf augustus zijn jullie dus al geopend? Waarom is er de eerste maanden geen promotie gemaakt?
Pedro: "We wilden eerst met wat dingen experimenteren, om een beetje de kinderziektes te laten verdwijnen. We hebben alles goed bekeken en geanalyseerd, en nog steeds ontdekken we dingen waar aan gewerkt moet worden. Maar er zal wel een lange periode over heen gaan om alles perfect te krijgen natuurlijk."

Love2party: Is dat ook de reden dat er geen naambord op het pand van de B.U.M.B. hangt? Als je het niet weet, loop je er zo voorbij.
Pedro: "Dat klopt, maar daar gaat verandering in komen (vertelt hij lachend). Er komt een bord van 4 bij 7 meter, dus daar kan je straks bijna niet meer omheen."


Love2party: Jullie mikken, gezien de gevarieerde muzikale invulling, op een divers publiek?
Pedro: "Op de donderdag programmeren we hiphop en urban sounds. De vrijdagavond wordt gevuld met een wat meer crossover sound, die wat gevarieerder is dan de andere avonden. Dus je kunt electro verwachten, maar ook latin, U.K.-garage of broken beats.
Op zaterdag hebben we onze vaste avond 'Musicbunker'. Met Musicbunker, iedere zaterdag gehost door een andere organisatie, proberen we echt een avond neer te zetten voor mensen die van wat diepere muziek houden. Dus minimal, tech, house en techno. We hebben daarvoor ook externe organisaties gekozen als Sound Architecture, Partyficial Intelligence en bijv. Perry van Strictly Techno. Zij sluiten ook goed op elkaar aan.
En om de week af te sluiten, hebben we elke zondag een wat meer housy, eclectische avond die door Jip Deluxe verzorgd wordt. Hij nodigt iedere zondag verschillende gastdj's uit."

Love2party: Wat kunnen we de komende periode verwachten?
Pedro: "We hebben de afgelopen weken al hele geslaagde avonden gehad, en de komende tijd wordt het alleen maar beter. 'Bling' op donderdag 2 maart wordt waarschijnlijk erg leuk. Maar komende vrijdag al met o.a. Billy the Klit en Jeff Moore. Op zaterdag 'Soundamentalism' met o.a. Darko Esser en Taras, en zondag ZAPP met Jip Deluxe. Verder staan er in maart leuke avonden in de agenda met veel verschillende soorten dj's. Houd de agenda maar in de gaten!"

Love2party: De laatste jaren is er veel geklaagd over de hoge entreeprijzen. Wat zijn bij jullie de entreeprijzen?
Pedro: "In de B.U.M.B. hanteren we nooit een hogere entreeprijs dan 10 euro. Op een enkele uitzondering na dan. De prijzen varieren van op donderdag 5 euro tot 10 euro in het weekend. We vinden ook dat een clubavond niet meer mag kosten."Aanstaande zaterdag: Soundamentalism, met o.a. Darko Esser & Taras

Love2party: Waarmee denkt de B.U.M.B. zich te onderscheiden van gevestigde Rotterdamse clubs als Off Corso, Now & Wow, Thalia Lounge en straks ook Club Rotterdam?
Pedro: "Ik denk niet echt dat we een concurrent zijn van deze clubs. Zij moeten een vrij grote zaal vullen, wil het echt gezellig worden. Bij ons kan je met 150 man al een goed feestje bouwen. De lange tunnel is daar echt geschikt voor. Verder staan wij niet open voor zaalverhuur, hetgeen bij vele andere clubs wel het geval is. De mensen moeten komen voor een warm en intiem feestje. Dat is waar we ons mee onderscheiden. Want dat heb je nergens meer in Rotterdam."

B.U.M.B.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws