Terugblikken met: Frank (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Hoogtepunt: Tiesto (als 1e Nederlander) nummer 1 van de wereld!


Frank staat aan het hoofd van de platenmaatschappij News Nederland en vervult zodoende een belangrijke functie in de vaderlandse dancescene. News is verantwoordelijk voor de distributie van toonaangevende labels als Soma, Axis, Kanzleramt en Hooj Choons. Als geen ander weten Frank en de zijnen wanneer een plaat hot is of not. Daarom zijn hoogte- en dieptepunten van 2002.

Muzikaal hoogtepunt:

Frank: "Tiesto (als eerste Nederlander) nummer 1 van de wereld!"

Muzikaal dieptepunt:

Frank: "Tom Holkenborg meezingend met zijn no. 1 remix van Elvis op Dance Valley. En natuurlijk de ondergang van Moxmusic."

Aanstormend talent:

Frank: "Bart van Wissen, hij heeft zojuist een 12" uit op DEEP records. Op ADE gingen er wat tracks de ronde, stuk voor stuk goeie tracks. Zeker als je weet dat deze jongen pas 19 jaar oud is."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Frank: "Nee, maar dat is maar goed ook, er kan en moet nog veel gebeuren in de dancescene. Mocht dit allemaal afgelopen jaar gerealiseerd zijn, dan hebben we de komende jaren niets meer te doen."

Wat moet er in 2003 beter?

Frank: "Er moeten meer punten komen, waar het publiek muziek kan beluisteren en eventueel aan kan schaffen. Het publiek wordt in vele gevallen dom gehouden door de media en weet van heel veel muziek niet eens het bestaan. Je ziet wat er bevoorbeeld gebeurd wanneer er een iets wat commerciele release uitkomt op GIGOLO, dan weet inneens iedereen wat 'electro' is. Zo zijn er nog heel veel platen die het publiek goed vindt, waar alleen niet aan te komen is, of waar het publiek geen weet van heeft. Daar moeten we verandering in brengen!"

Toptien van 2002

1) Thomas B & DJ Falcon - So much love to give
2) Tom Middleton - The sound of the cosmos
3) Jose Nunez - Airrace
4) Tiefshwarz - RAL9005
5) Various - Summer Madness
6) Laidback Luke - Electronic satisfaction
7) Elesse - Popcorn
8) DJ gregory - Tropical soundclash
9) Various - Nitelife Lexicon Avenue
10) Villanord - Futurescope

News

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws