Terugblikken met: Willem (MAW/Las Palmas)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Van saamhorigheid tussen de clubs is nog maar weinig over


Willem Laurey is de drijvende kracht achter MAW (bekend van de gelijknamige feesten + het bookingsagency). Daarnaast is hij grotendeels verantwoordelijk voor de weekendprogrammering van het dit jaar geopende Las Palmas, op de Kop van Zuid. Hoe verliep zijn 2002 en wat kan er de komende twaalf maanden allemaal beter? Een overzicht van zijn hoogte- en dieptepunten.

Muzikaal hoogtepunt:

Willem: "De house/techno-classics set van Toni Rios en Frank Lorber in de "Robert Johnson" in Frankfurt. 12 uur lang de mooiste classix ooit. Door de leuke mensen en de waanzinnige sfeer gaan deze nacht en ochtend bij mij de boeken in als 1 van de beste feesten ooit.
Wat dichter bij huis; de 5 uurs set van Paul Hazendonk tijdens de presentatie van de MAW CD "Technique". Paul hield de mensen 5 uur lang vast in zijn eigen zaaltje en had constant een erg hoog nivo. Geen geringe prestatie gezien zijn leeftijd en gebrek aan ervaring."

Muzikaal dieptepunt:

Willem: "Luke Slater live tijdens Sound/Vision. Dramatisch dieptepunt op een verder erg leuk festival."

Aanstormend talent:

Willem: "Paul Hazendonk."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Willem: "Ja en nee! 2002 begon slecht met een tegenvallend MAW All Weekend, maar daarna ging het eigenlijk alleen maar beter. MAW Sundayz twee keer uitverkocht, de prima start in de Thalia Lounge, waar MAW nu al twee erg leuke feesten heeft gedaan. En last but not least gaat het ook de goede kant op met Las Palmas. Het wordt alsmaar drukker en ook in de muziek zit een stijgende lijn. Bijna elk weekend is het feest nu!"
Over het algemeen denk ik dat 2002 voor veel organisatoren en clubs een heel moeilijk jaar is geweest. Bijna iedereen heeft te maken gehad met teruglopende bezoekersaantallen. Hierdoor zijn er ook enkele ondernemers failliet gegaan."


Wat moet er in 2003 beter?

Willem: "De economie! :-) Daarnaast hoop ik dat de organisaties en clubs zich wat meer van elkaar gaan onderscheiden, dat zal het niveau alleen maar ten goede komen. Verder hoop ik dat de samenwerking tussen de diverse clubs en promotors onderling wat beter wordt. Waar vroeger iedereen goed met elkaar kon samenwerken zijn nu de (financiele) belangen zo groot dat van de saamhorigheid nog maar weinig over is.

Toptien van 2002:

1) Marco Carola - Question # 9 (Question)
2) Alexander Kowalski - Progress (Kanzleramt)
3) Josh One - Contemplation, Deux rmx (Vendetta)
4) Percy X - Afterplan EP (Soma)
5) Renato Cohen - Pontape (Intec)
6) Frank Lorber - Jailhouse Rocker (Cocoon)
7) Literon - Vorpal Blade (EC Records)
8) Heiko Laux - The Silent Bass (Kanzleramt)
9) Oliver Ho - Instrument EP (Meta)
10) MAW presents Technique (Basic Beat)

[ilink www.mawparty.nl]MAW

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws