Terugblikken met: Michel de Hey

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Aanstormend talent: Rafael van der Vaart, helaas voor Feyenoord.



Michel en Billy Nasty

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2002 en vooruitkijken naar 2003. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van 2002 met jullie delen. Uiteraard is het forum bedoeld voor jullie hoogtepunten. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2002, en wat juist niet. In deze editie Michel de Hey, niet alleen een dj van het allereerste uur en labelbaas van Immaculate Music, maar ook organisator van 1 van de leukste clubavonden in Nederland. De Future op vrijdag in de Basement van Nighttown is al meer dan zes jaar een begrip in Rotterdam en ver daar buiten. Dit jaar draaide de Rotterdammer tijdens vrijwel elk belangrijk festival of event. Met als hoogtepunt zijn dj-set op zijn eigen Future-kar tijdens de Fast Forward Dance Parade. Wat boeide hem zoal in 2002?

Muzikaal hoogtepunt:

Michel: "Prince in Ahoy."

Muzikaal dieptepunt:

Michel: "De eindeloze stoet van foute covers, de talloze jaarlijsten en overzichten. Ik ben blij als het januari is!"

Aanstormend talent:

Michel: "Rafael van der Vaart. Helaas voor Feyenoord, maar die jongen kan wel goed voetballen. Misschien moeten ze van Persie eens op cursus sturen onder leiding van van Basten en/of Cruyff. Verder zijn er veel producers die dit jaar goede dingen hebben laten zien: Duplex, Coming Soon, Joris Voorn en natuurlijk alle deelnemers die het niet gehaald hebben in de volgende rondes van Idols. Doe gerust volgend jaar weer mee."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Michel: "Zeker! Het overtrof zelfs mijn verwachtingen. Voorafgaand aan elk jaar denk ik: 'gekker kan het niet worden', en dan toch wordt het jaar heftiger, leuker en spannender. Voor het nieuwe jaar zijn er een paar spannende dingen in het vooruitzicht en liggen er een paar strakke producties klaar die ik samen met Jeroen Verhey heb gemaakt. Dus 2003: kom maar op!"


Wat moet er in 2003 beter?

Michel: "De clubs en de betrokkenheid van de mensen daarbij. Grote feesten zijn leuk, maar elke week is teveel. Daar moeten de clubs op anticiperen en proberen de nieuwe lichting uitgaansmensen aan zich te binden. Als je iets goeds biedt dan komen de mensen heus wel. Neem nu eens Joachim met Sound Architecture en/of Marnix met T-Dansant. Zij bieden de mensen iets, en dat blijkt uitstekend te werken. Meer van dit soort mensen werkzaam in de clubs het komende jaar, en ik voorspel dat dan ook buiten Rotterdam de clubscene weer bestaansrecht krijgt."

Toptien van 2002

Michel: "in willekeurige volgorde noem ik 11 producers wie ik altijd dankbaar ben voor hun releases:"

1) Underworld: toffe lp en maxi, en een zeer sfeervol concert in Amsterdam.
1) Bryan Zentz: met 'D-Clash' de technohit voor het komende jaar. Hij maakt altijd superdraaibare tracks.
1) Jeroen verhey: logisch. Hij blijft 1 van mijn helden. Hij maakt altijd weer die platen die ik wil kopen, maar nooit kan krijgen. En live onovertroffen!
1) Alexander Kowalski, Diego, Heiko Laux, Johannes Heil: het Kanzleramt superkwartet. Elke release is als een winnend staatslot.
1) Josh Wink: zijn remixen zijn van superieure kwaliteit. In januari draait hij in de Future.
1) Marco Carola: tja, ik blijf ze draaien. Zijn producties klinken allemaal hetzelfde, maar swingen de pan uit!
1) Gert-Jan Bijl: Altijd solide. Zijn laatste Literon-release hoorde ik, afgelopen keer in de Eau met Carl Cox, nog twee keer voorbij komen.
1) Tom Middleton: house zoals house moet klinken: funkyshit! Zijn remix van Royskopp is euforisch
1) Speedy J: ik heb pas nog na zijn optreden moeten draaien in Duitsland. Er zijn makkelijkere dingen in het leven ;-)
1) Adam Beyer: altijd goed. True Soul is een super-lp en talloze remixen van hem zijn echt juweeltjes!
1) Steve Rachmad: ik heb net een cd'tje van hem gehad met nieuwe tracks. Dat belooft wat voor in 2003!

Michel de Hey
On Tour met Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws