Do It Yourself: van jeans naar festival-short!

Jet Braas | 25 mei 2013
lifestyle


Wat is nou een zomer zonder korte spijkerbroekjes? Een item dat zowel stoer is als sexy en perfect voor festivals! Natuurlijk kan je een dure korte broek in de winkel kopen, maar je kunt er ook gewoon zelf een maken! Heb je thuis bijvoorbeeld nog een oude spijkerbroek liggen, dan kun je je eigen short customizen precies zoals jij het wilt. Naai er bijvoorbeeld linten van kant op, of bleek een donkere broek!

Voor deze DIY gaan wij in op die laatste: de gebleekte festival-short.

1. Benodigdheden:
-Een donkere jeans
-Wasknijpers (2x)
-Meetlint
-Krijtje
-Schaar
-Rubberen handschoenen
-Bleekmiddel

image-12
2. Trek je jeans aan en bepaal hoe lang je de broek wilt hebben. Geef dit aan met krijt en trek de broek vervolgens uit. Maak met een meetlint de hele lijn af met krijt.

image-21
3. Knip de broek precies op de witte krijt-lijn door. Zorg dat beide kanten even lang zijn!

image-42
4. Gooi in een emmer een 2/3 mix van water en bleekmiddel. (vul vierkwart met bleek en twee kwart met water). Zorg ervoor dat je dit in een ruimte doet met voldoende ventilatie.

image-52

5. Hang de broek met de gewenste richting in de emmer (wil je de bovenkant bleken of juist de onderkant?). Ze de broek aan de bovenkant van de emmer vast met knijpers. Laat de broek ongeveer een half uur in de emmer weken.

image-71 image-81
6. Wanneer je de gewenste kleur hebt bereikt, kun je de broek eruit halen. Wring de broek goed uit en spoel deze vervolgens met koud water. Wring hierna de broek nog een keer goed uit. Stop de broek dan in de wasmachine en was hem in een snelle was zonder zeep.

image-91

7. Laat je broek drogen en there you go: jouw eigen customized festival-short!

image-10

 

Bron: www.refinery29.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws