#FlashbackFriday: Wat de fuck is er gebeurd met de housebroek?

Peter Güldenpfennig | 5 juni 2015
lifestyle


Trends komen, trends gaan, maar housemuziek blijft altijd bestaan. Dat geldt gelukkig niet voor bepaalde house-accessoires want laten we eerlijk zijn: fopspenen en zuurstokken zijn nooit cool geweest. De housebroek echter, daar zijn de meningen over verdeeld. Stijlvol zijn ze niet altijd maar damn, wat zitten ze lekker!

Vanaf eind jaren '80 was de housebroek helemaal de shit. Een lichte stof gecombineerd met een kleurrijke, drukke print en elastiek rond de middel. Perfect om een avond te feesten in de hitte zonder vol lul te lopen in een korte broek. Jammer genoeg regeert tegenwoordig de consensus dat je ook voor lul loopt in een housebroek. En dus zijn het skinny jeans en ander ongemakkelijk zittend materiaal waarmee je wel gezien mag worden in een club.

De terugkeer van een fashion statement

Wij van Clublife Magazine bepleiten de terugkeer van de housebroek. Er is zoveel afwisseling mogelijk met prints dat het onmogelijk is dat er geen housebroek is die je aanstaat. Bovendien zitten ze enorm lekker. Dit laatste is eigenlijk de beste reden om te pleiten voor een grootste terugkeer van de housebroek toch? Want zeg nou zelf, je lekker voelen op een clubavond hangt samen met wat je aanhebt.

Wij zijn gelukkig niet de enigen, want de jongens van PartyPants zijn net zo enthousiast over het fashion item en brengen ons de terugkeer van de housebroek in volle glorie en met nieuwe designs. Zelf zijn we weg van het design van de Fisherman's Frenzy, maar ook de Woodstock Warrior mag er zijn!

Ga je meer voor vintage, dan is de site van 030303 jouw ding. Op het moment van schrijven hebben ze enkel hun eigen Tivoli-housebroek te koop, maar wie weet vullen ze hun catalogus binnenkort weer aan met nieuwe tweedehands items. Hou daarom hun website in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws