10 tips tegen een kater

Mark Hofman | 4 oktober 2015
lifestyle


Goedemorgen! Het is zondagochtend en gisteravond was het wel heel erg gezellig, iets te gezellig misschien. Je mist wellicht een aantal stukken van de avond of weet nog precies hoe je met fiets en al in de sloot beland bent. Om een lang verhaal kort te maken, je hebt waarschijnlijk een beetje last van een kater en wij helpen je er met tien tips van af.

1. Drink genoeg

tumblr_m6v5tev73B1qg6ealo1_500

Het is belangrijk dat je genoeg drinkt op een dag als deze. Als je echt wilt dat je kater snel weg is, moet je gewoon twee biertjes achteroverslaan. Het probleem van die methode is alleen dat de volgende dag een ramp wordt.

Het beste wat je kan doen is veel water drinken, je bent een beetje uitgedroogd vannacht en een lading water zal je goed doen. Het beste is om tijdens het feesten gewoon af en toe wat water te drinken…maar daar heb je nu niks aan.

2. Bootje varen, theetje drinken

giphy

Als je het water zat bent ga je toch over op thee? Thee hydrateert je lichaam gigantisch en helpt ook als een held tegen nadorst, ook stilt het de misselijkheid en sommige mensen kunnen er intens van genieten. Vooral kamille thee en groene thee helpen je het meest.

3. Aan tafel!

eating-gif-4

Voor de volgende keer dat je gaat stappen hebben we alvast een tip voor je: leg een pittige bodem voordat je aan een ruime hoeveelheid alcoholische versnaperingen begint. Probeer het diner in ieder geval gezond te houden, dus geen pizza of iets dergelijks, eet wat gezonds en drink daar een lekker glas water bij. Het is niet ontzettend lekker voor op je zaterdagavond, maar de volgende dag ben je er ontzettend blij mee.

Als je terug komt van het geweldige feestje heb je bijna altijd honger, maakt huis een ei met kip en advocado en eet alsof je zondag er vanaf hangt!

4. Frisse Lucht

British-BBQ-rain-wind-umbrella-13469722984

De kroeg is leuk maar de volgende dag ruik je naar een vaatdoek. Je kleren stinken naar drank, rook en zweet, zorg er dus voor dat je even een raam open zet voor wat frisse lucht. Dat jij je niet zo lekker voelt is wel te begrijpen met zo'n stinkende hoop kleren naast je gezicht.

5. Vitamines

tumblr_lpoplxPXkV1qg39ewo1_500

De kans dat je moeder vroeger zei 'Eet je wel genoeg groente en fruit?' is ongeveer 99,9 %. Je vond het als kind zijnde misschien onzin maar op nationale katerdag is het een geschenk uit de hemel. Verzamel alle groenten en fruit die je lekker vindt en gooi het in een blender, smoothies helpen ontzettend goed. Het helpt!

6. Suiker

giphy (1)

Suiker is een wondermiddel op dit gebied, het zorgt voor een snellere afbraak van alcohol en herstel je bloedsuikerspiegel. Je hoofdpijn wordt minder, je misselijkheid gaat weg en je krijgt meer energie. Probeer wel de suikers uit natuurlijke producten te halen zoals honing, kaneel of fruit, anders word je straks nog misselijk van teveel suiker.

7. Sporten

223

Heb je net als één of andere Winnie de Pooh een pot honing leeg zitten eten? Dan heb je genoeg energie om even te gaan sporten! Waarschijnlijk moet je er niet aan denken en terecht, doe het gewoon lekker niet. Het kan misschien een lekker gevoel geven, maar rust nemen is het beste wat je kan doen.

Wel kunnen we je aanraden om lekker wat sportdrankjes te drinken. Die dingen zijn gemaakt om uitdroging tegen te gaan dus je wordt er lekker vochtig van!

8. Slapen maar!

fresh-prince-of-bel-air-geoffrey-sleeping

Waar je de vorige avond waarschijnlijk 'zak maar lekker door' hoorde, zeggen we nu tegen je 'slaap maar lekker door'. Sporten is een slecht idee in jou gesteldheid en rust pakken helpt misschien nog wel het beste. De ultieme manier van rust pakken is slapen, je lichaam hersteld zich op dat moment het beste. Wanneer jij op bed een filmpje gaat kijken is je lichaam alsnog bezig met andere dingen en richt het zich niet volledig op herstel. Tijd voor een dutje dus!

9. Sexy Time!

tumblr_inline_mvr3x5WtgG1rltgqc

We kunnen er niks anders van maken, seks helpt tegen een kater. Door deze gezamenlijke activiteit komt er een hoge dosis endorfine vrij waardoor het brakkige gevoel wordt verdrongen. Klein nadeel is dat het brakkige gevoel alleen tijdens de voortplanting verdwijnt, even volhouden dus!

10. Paracatemol

tumblr_lzpuriBl4Q1r1tc7go1_500

Het is een logisch gevolg van hoofdpijn: een paracetamol innemen, dit is alleen met een kater niet zo slim. Simpel gezegd gaan alcohol en paracetamol niet zo goed samen. Neem als het echt moet een ibuprofin!

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en we wensen je namens de redactie nog een hele fijne zondag!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws