Voorlichting op tv anno 1993: 'Sex met Angela'

Bart Remmers | 22 april 2019
lifestyle

Beeld: YouTube

25 jaar geleden bepte Angela gezellig over seks op tv

Tegenwoordig duik je voor een beetje seksuele voorlichting even internet op en binnen de kortste keren weet je alles over de mafste standjes, meest weirde liefhebberijen tussen de lakens en ken je elke hoek, porie en uithoek van het menselijk lijf.

Hoe anders ging dat 25 jaar geleden. Seksles kreeg je van je leraar biologie of maatschappijleer die een beduimelde VHS in de klas afdraaide met daarop onbegrijpelijke en uiterst suffe voorlichtingslessen of je moest voor de klas een condoom afrollen op een banaan.

SOA's, homoseksualiteit en het formaat van je piemel

Of je schakelde in (zo heette dat vroegah met een ouderwetsche beeldbuis) op 'Sex met Angela'. Dat was een talkshow voor jongeren waarin ex-Dolly Dot Angela Groothuizen als een kruising tussen hippie-waailap, tante theeleut en seksgoeroe heerlijk keuvelde met de jeugd over SOA's, homoseksualiteit, tienerzwangerschappen en het formaat van je piemel.

Let vooral op de foute nineties-kleding, overdaad aan spuuglelijke kussens en gordijnen en kekke straatinterviews. Dat is even wat anders dan Pornhub aanknallen, bangalijst afvinken of sexting met je leraar wiskunde. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws